Balears Vadegust
El CRDO Binissalem celebra deu anys de la certificació de producte EN17065

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Acreditació aquest 9 de juny, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Binissalem ha celebrat el desè aniversari de l’obtenció de la UNE EN17065, un certificat obtingut el 2011 de mans de l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC) en reconeixement a la qualitat dels productes.

Aquesta certificació és un requisit de la normativa europea per als productes de qualitat. En paraules de la pròpia DO, “amb 30 anys de vida, més de 100 viticultors i 12 cellers que han treballat fort per posicionar el nom de la DO i la qualitat dels seus vins, aquest és un reconeixement oficial de prestigi molt merescut que, a més a més, aporta un gran valor competitiu al mercat”.

“Mantenir l’acreditació suposa un esforç econòmic i tècnic important, comenten des de l’entitat, però passats aquests deu anys, ho valorem com una inversió”. “L’acreditació, afegeixen, suposa la millora del sistema de treball dins el propi Consell Regulador i la certificació dels operadors, donant una garantia al consumidor final, que és en definitiva a qui va dirigit tot l’esforç”.

El CR va esdevenir entitat acreditada al 2016 per acreditar, al seu torn, les certificacions de vins de la IGP Mallorca i Vins Varietals sense DOP ni IGP; i aquest 2021 espera poder certificar vins de la IGP Illes Balears (identificació creada per Agricultura l’octubre de 2006), una opció encara pendent d’aprovació per part de la Direcció General d’Agricultura. “Aquesta aposta ens permet optimitzar els recursos i donar un millor servei als cellers inscrits a la DO Binissalem”, conclouen.

El Dia Mundial de l’Acreditació és l’agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) representen una meta ambiciosa cap a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, utilitzant els mitjans i mesures necessàries per a minimitzar el canvi climàtic, impulsar la igualtat i protegir la dignitat de les persones i un desenvolupament respectuós amb el medi ambient.

Una de les finalitats d’aquests ODS és la sostenibilitat dels sistemes productius d’aliments i pràctiques agrícoles resilients, en aquest sentit, la certificació de producte, acreditada per ENAC, aporta garanties a la legislació comunitària relativa a les produccions ecològiques, DO i Indicacions Geogràfiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa