Balears Vadegust
Lidl duplica les seves referències de vi malloquí
Lidl compra vi de Mallorca per donar un nou impuls al sector
Lidl compra vi de Mallorca per donar un nou impuls al sector

!--akiadsense-->

Enmig de les preocupacions del sector, aquest dijous s’ha anunciat que la cadena de supermercats Lidl ha duplicat el nombre de referències de vi de les Illes Balears als seus establiments. La notícia es concreta amb la compra de 200 mil litres anuals més de vi que s’afegeixen a la compra que ja feien. D’aquesta manera, segons ha dit Achim Becker, director regional de Lidl l’empresa pretén “incentivar la compra i consum de vins de Balears i contribuir d’aquesta manera a la continuïtat del sector vitivinícola local, ajudant a donar sortida a aquest producte en moments tan delicats com els actuals i donant-lo a conèixer a potencials clients”.Una manera de donar suport als productors locals i facilitar la sortida de l’estoc que hi ha als cellers.

Lidl ha respost amb aquesta acció a la crida dels tres Consells Reguladors de les illes i de les associacions d’agricultors per a impulsar la compra de productes agroalimentaris de l’arxipèlag. L’aposta de Lidl pel producte balear i, en concret pels vins de les illes, ve des de lluny. De 2017 a 2020 la cadena ha multiplicat de manera exponencial la compra de vi de diferents cellers locals i diferents referències. Enguany la cadena ha comprat més de 200.000 litres, incrementant la inversió econòmica en un 30% respecte a 2019, demostrant així el seu ferm compromís amb el producte local.

La companyia reforça així el seu compromís amb els proveïdors balears, als quals Lidl ha adquirit productes per valor de 81 milions d’euros en els últims 5 anys. L’any 2019, la cadena va comprar producte local de les illes per un import de 17 milions d’euros i va dedicar un 17% d’aquestes compres a l’exportació. I així, gràcies a aquesta cadena de supermercats, alguns productes d’origen Balear es venen també a Alemanya, França, Itàlia, etc.

Aquesta iniciativa se suma a la campanya que Lidl va posar en marxa aquest mes de juny per a donar un nou impuls a la indústria agroalimentària local en aquests moments de dificultat. Així, la cadena va multiplicar per 3 les seves compres de llet procedent exclusivament de granges de Mallorca, superant els 200.000 litres, i va augmentar la compra de fruita i verdura als agricultors de les illes, en concret, més de 15.000 kg a la setmana i com última mesura, incorporant la compra d’articles crítics per al sector hortofructícola com el meló i la síndria de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa