Balears Vadevi
Noves etiquetes per la línia Son Moix de Miquel Gelabert
La línia Son Moix de Miquel Gelabert canvia d'imatge
La línia Son Moix de Miquel Gelabert canvia d’imatge

!--akiadsense-->

Noves etiquetes per la línia Son Moix de Miquel GelabertMiquel Gelabert Miquel se defineix com la segona generació del reputat celler de Manacor que comanda son pare amb èxit ben reconegut arreu de Mallorca i fora de ca nostra. La seva formació i l’instint heretat de casta és una garantia per les seves creacions al celler. La línia Son Moix és la seva criatura. Ara n’ha modificat l’etiqueta, un canvi estètic que només aporta un valor afegit al vi.

Son Moix és la denominació d’un blanc, d’un negre i d’un escumós blanc o rosat, tots ells corresponents a la DO Pla i Llevant. Miquel Gelabert Miquel ens presenta aquests vins amb un vídeo on explica els detalls de la història i de la seva elaboració.

Son Moix negre: Callet i Cabernet Sauvignon, 14%

Fermentació alcohòlica i malolàctica espontània en dipòsit d’acer inoxidable a temperatura controlada i criança de 12 mesos en bótes noves de roure francès amb posterior criança en ampolla.

Nota de tast: net i brillant. Color molt intens amb un profund to violaci. En nas, el vi està dominat per la fruita, que harmonitza amb les notes complexes i elegants de la bóta (cafè i vainilla). En el paladar, el vi mostra equilibrat amb una abundància de tanins sedosos i molt expressius, un caràcter carnós i un final molt llarg que reprodueix les aromes afruitades i picants. Es recomana per combinar amb els plats de caça, formatges madurs i tot tipus de rostits.

Son Moix blanc: Giró Ros i Chardonnay. 14 %

Fermentació alcohòlica i malolàctica en bótes noves de roure francès i criança de 10 mesos sobre lies en bótes noves de roure francès i posteriorment en ampolla.

Nota de tast: color groc, net i brillant. Aromes de fruites amb os i mel, fresc, molt llarg en boca i amb molt de cos. Manté un bon equilibri entre fruita, roure i acidesa. Es recomana beure’l amb amb carns blanques, formatges, calderetes i mariscs.

Son Moix escumós blanc, brut nature: Chardonnay i premsa

Mètode de tiratge tradicional de segona fermentació en botella amb criança amb les lies del llevat de més de 24 mesos en contacte. Degollat a mà sota demanda.

Nota de tast: Color groc pàl·lid i brillant. Bombolla de grandària mitjana-petita amb bona persistència. En nas és intens i fresc. Destaca la fruita madura blanca (poma verda, melicotó). Acompanyen notes de forn conjuntament amb tocs subtils de brioix i fruita seca. Entrada en boca voluminosa i cremosa. Bombolla fina ben integrada degut a la llarga criança i llarga persistència i final sec amb bona acidesa.

Combina bé amb peixos i mariscs (salmó fumat, salmó al grill, ostres, etc.); cuina asiàtica com sushi o tatakis; carns com a xot o porcella, cuixot ibèric, formatges curats, salsa cremoses, etc.

Son Moix escumós rosat, brut nature: Pinot noir i callet

Mètode de tiratge tradicional de segona fermentació en botella amb criança amb les lies del llevat de més de 24 mesos en contacte. Degollat a mà sota demanda.

Nota de tast: Rosat brillant pàl·lid de color pell de ceba. Bombolla mitjana-petita amb bona persistència. Intens en aromes. Destaquen la fruita vermella, sobretot mora i gerd. Acompanyen notes de brioix juntament amb tocs subtils torrefactes molt fins. Entrada en boca cremosa i fresca amb les bombolles fines molt ben integrades degut a la llarga criança. Llarga persistència i final sec amb bona acidesa. Deixa la boca untuosa i amb una mica de gust molt agradable a fruita vermella i notes de forn. Combina bé amb mariscs, peixos com la tonyina o salmó, amb cuina asiàtica, carpaccio de carn o carns blanques i postres poc dolços com a sorbets o amb fruites vermelles fresques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa