La prestigiosa sommelier i col·laboradora de La Vanguardia María José Huertas ha fet una selecció molt personal de vins fets a les Illes Balears per demostrar que el preu pot ser un limitador a l’hora de triar un bon vi…o no. Huertas es posa un límit de fins a 20 euros i sobre aquest paràmetre fa la tria i se’n preocupa bé que a la selecció que ha presentat a La Vanguardia hi hagi una representació de cada una de les Illes, una manera de dir que a cada una de les Balears es troben vins bons i a bon preu.

!--akiadsense-->
No és obligatori coincidir amb el seu criteri, és clar, però és una manera de recomanar que sempre agrada. Les pistes venint d’una professional com Huertas -és sommelier del Casino de Madrid i sommelier de l’any del grupo Gourmets i Premi Nacional de Gastronomia a la categoria de sommelier- són sempre benvingudes. Aquí us deixo la seva proposta i amb el que ella denomina “un viatge diferent per l’arxipèlag”

!--akiadsense-->
Acrollam blanc 2018
Mallorca
Bodega Mesquida Mora
Varietats : Premsal i Giró, 14 euros
Diu Huertas d’aquest Acrollam: “ Als voltants de Porreres, en el centre de l’illa trobem aquest blanc amb tota la seva frescor i sense pas per barrica. Aromàtic, herbaci, fruiter, balsàmic i fins i tot mineral. Així s’expressa aquest vi tan Mediterrani”.

!--akiadsense-->
Binifadet Chardonnay 2015
Menorca
Bodegas Binifadet
Varietat: Chardonnay , 15 euros
“Tan daurat com la posta de sol a l’illa. Presenta certa calidesa, llaminer, fruita gebrada, préssec, cabell d’àngel i flors blanques seques. La boca és un reflex del nas d’aquesta chardonnay ben adaptada”, afirma Huertas.

!--akiadsense-->
Ibizkus Rose 2018
Eivissa
Bodega Ibizkus Wines
Varietats: Monastrell, syrah, tempranillo i cabernet Sauvingon, 18 euros
“L’objectiu en aquest vi rosat de color salmó pàl·lid, -diu Maria Jose Huertas- és buscar la subtilesa i la frescor sense perdre complexitat, gràcies a la seva fermentació sobre lies i criança en roure francès. Destaquen els fruits vermells i notes florals. Ideal amb la gastronomia local en l’època estival”.

!--akiadsense-->
Ribas Rosado 2018
Mallorca
Bodegas Ribas
Varietats: Mantonegro, Gargollassa i Callet, 12 euros
“Fent honor a les varietats autòctones, tenim aquest deliciós rosat floral i afruitat amb groselles, maduixa, gerd… caramel i notes làcties. En la boca és suau, fresc i tan llaminer com de fàcil pas”, diu a la notra de tast Huertas.

!--akiadsense-->
El Galgo
Mallorca
Bodega Oliver Moragues
Varietats: Callet, 18 euros
“Vi ecològic amb criança de 6 mesos en barriques de roure francès de 300 litres. Podria passar per vi sicilià o un pinot noir del nou món. Destaquen les seves notes de fruits vermells, fullaraca i terra humida. Boca saborosa de subtil rusticitat”, aprecia la sommelier.

!--akiadsense-->
Selección Can Rich 2014
Eivissa
Bodegas Can Rich
Varietats: Cabernet Sauvignon, Merlot i Tempranillo, 11 euros
D’aquest vi diu: “Can Rich és un celler que segueix la normativa ecològica en la seva viticultura. El vi negre Selección presenta certa complexitat, on no falten els fruits del bosc, així com les notes terroses, especiadas, fullaraca i minerals. Molt viu en la boca malgrat la seva criança”.

!--akiadsense-->
Cap de Barbaria 2015
Formentera
Bodega Cap de Barbaria
Varietats: Monastrell, Fogoneu, Cabernet Sauvignon i Merlot, 30 euros
Aquest és l’únic dels vins seleccionats que ultrapassa el límit dels 20 euros però ja sabem que Formentera, amb la doble insularitat, presenta uns condicionants particulars. D’aquest vi, diu: “Aquest vi negre és el resultat d’un bon assemblatge entre els raïms autòctons, envellits en roure americà i essència de Formentera amb les bordeleses que tindran criança en roure francès. S’expressa molt fruiter, pruna seca, compota de fruits negres, especiat i balsàmic. La boca és robusta però fresca amb un final fins i tot fumat”, conclou Maria José Huertas.