Balears Vadevi
La verema de la DO Binissalem pionera en la digitalització
La verema del chardonnay de Miquel Oliver ha començat
La verema del chardonnay de Miquel Oliver ha començat

!--akiadsense-->

A can Miquel Gelabert, a Manacor, ja veremen el chardonnay i el pinot noir, dues varietats acostumades a climes més frescos i menys hores de sol. Una i altra amb aquesta calorada ja estan a punt .

Mentrestant, la DO Binissalem fa una passa cap a la modernització de les seves tramitacions i es passa al digital. Com afirmen des del Consell Regulador, “la “cartilla en paper” de viticultor, després de 30 anys passa a formar part de la història de la DO Binissalem”. I és que el Gestor de Verema digital s’implanta enguany com a novetat en aquesta campanya 2020.

A Miquel Gelabert de Manacor ja han començat la verema 2020
A Miquel Gelabert de Manacor ja han començat la verema 2020

!--akiadsense-->

“La verema del 2020, serà d’aquestes que recordarem tota la vida! Complicada per la situació creada per la Covid-19, amb els cellers plens de vi per la baixada de vendes, molta incertesa a mig termini, amb ajudes a la verema en verd i a l’emmagatzematge i una meteorologia que, en algunes vinyes i redols, no ha estat del tot benèvola amb la sanitat del raïm. Ara iniciem el mes d’agost, calorós i humit, i el compte enrere per a l’inici de la campanya de verema 2020”, expliquen.

En aquest moment de canvis tan profunds que encara no sabem fins on ens conduiran, el Consell Regulador de la DO Binissalem posa en marxa aquesta iniciativa amb aquest sistema digital, tant cellers com viticultors de la DO Binissalem, disposaran d’un usuari personal per introduir les entrades de raïm als cellers de la DO Binissalem i també, les entregues que facin els viticultors a altres cellers o a particulars.

El sistema permet controlar el rendiment màxim per hectàrea de forma automàtica i generar les declaracions de verema del viticultor, i d’entrada de raïm del celler. Així s’evita duplicar registres i facilitar les comprovacions al Consell Regulador.

Entre les raons que han duit en aquest canvi cal destacar que s’eviten desplaçaments innecessaris de tots els viticultors a l’oficina del Consell Regulador per fer papers, també es redueix la tasca de registre i s’optimitza el control de la producció. A més també s’aconsegueix la millora de la gestió de les estadístiques del registre de viticultors, de les vinyes i de la producció.

“Aquesta és una iniciativa pròpia del CRDO Binissalem, però una primera passa cap a un registre únic, reclamat per les dues DDOO i per la IGP VTM a la Conselleria d’Agricultura, per controlar el registre de vinyes i la producció de manera global” afirmen des de Binissalem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa