Balears Vadegust
Vi de la Terra Mallorca acaba la verema amb un 13% més de producció
Verema Mallorca

!--akiadsense-->

La cinquantena de cellers i vinyes inscrits a Vi de la Terra Mallorca ja han acabat la verema 2018. Els mosts ja fermenten a l’espera de què oferirà el vi d’aquesta anyada complicada que començava amb bons auguris i que després ha tengut circumstàncies especials al final de l’estiu. Hi ha expectació per veure com seran finalment aquest vins. El raïm entrat és de bona qualitat, no descarten que la graduació sigui menys elevada que altres anys, però asseguren la qualitat.

En aquest campanya de verema s’han collit 4’5 milions de kg de raïm, el que suposa un 13% més que l’any passat. Les varietats negres suposen el 61% de la producció i les blanques el 39%. Entre les negres destaca la producció de cabernet sauvigon, merlot, manto negro, syrah i callet. Entre les blanques destaquen chardonnay, premsal blanc i sauvigon blanc.

Des de Vi de la Terra Mallorca recorden que existeix una relació entre la qualitat del vi i la limitació de producció de les vinyes. En aquesta IGP la producció per hectàrea autoritzada és de 11.000 kg. Però malgrat tot en aquesta anyada la producció mitjana de les vinyes ha estat de 6.500 kg/Ha. Des de Vi de la Terra Mallorca entenen que això mostra la preocupació dels cellers per aconseguir vins de més qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa