Balears Vadevi
Destrueixen milers de llaunes de cervesa per l’ús d’un eslògan ‘il·legal’

Les autoritats duaneres belgues han destruit més de dues mil llaunes de cervesa Miller High Life pel que consideren un eslògan ‘il·legal’. Segons informa ‘Decanter’, han decidit que anunciar-se com ‘El Xampany de les Cerveses’ va en contra dels interessos de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) francesa i que, per tant, les mercaderies que anaven a entrar al país són il·lícites.

“Amb la marca Xampany no s’hi juga”

És per això, doncs, que els treballadors d’una planta de la localitat d’Ypres han destruit les 2.352 llaunes cosa que, segons afirma el mitjà, “envia un advertiment molt clar al món que, amb la marca Xampany, no s’hi juga”. De fet, en declaracions a ‘Decanter’, l’administrador del servei de duanes belga, Kristian Vanderwaeren, ha explicat que el Comitè Xampany dóna tota la informació necessària i forma els seus equips per identificar quins productes són autèntic i quins falsificacions i que, en aquest cas, les llaunes de Miller High Life han estat tractades com si fos xampany falsificat, és a dir, destruir-los.

Aquesta cervesa ha fet servir el nom del xampany durant més d’un segle al seu eslògan

Un producte que normalment no s’exporta a Europa

En aquest cas, les llaunes van ser comissades al port d’Anvers, des d’on havien d’anar al mercat alemany. Curiosament, el fundador d’aquesta empresa era un alemany que va emigrar als Estats Units al segle XIX i la cervesa Miller High Life, el seu producte més conegut, fa servir l’eslògan ‘El Xampany de les Cerveses’ des de 1906. Normalment, però, aquesta cervesa no pot ser exportada a Europa, ja que els productors són conscients dels problemes que poden tenir amb la tot poderosa DOP Xampany.

De fet, Charles Goemaere, el director del Compitè Xampany, ha felicitat les autoritats duaneres belgues per protegir amb tant de zel el nom del producte i, de retruc, de totes les indicacions protegides europees.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa