Balears Vadevi
Eivissa inaugura la primera Escola d’Hoteleria a sa Coma

Eivissa ja té la primera Escola d’Hosteleria i tot just aquest dimecres 29 de març se n’ha fet la inauguració oficial. Ha anat a càrrec del president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, i de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, des del Parc de Serveis Insulars de sa Coma.

El centre compta amb 4.200 metres quadrats dedicats íntegrament a la formació dels futurs professionals de l’hoteleria de l’illa, en què, entre altres dependències, es troben cinc aules teòriques de 80 metres quadrats, dues aules d’informàtica, dues cuines de 750 i 150 metres quadrats respectivament i un restaurant amb capacitat de 150 comensals.

Un pla formatiu pensat per cobrir les necessitats del sector

En el seu discurs, Marí ha demanat que “no es doni l’esquena a la societat eivissenca” a l’hora de definir “de sa posada en funcionament” en referència al pla formatiu. “Us demano que escolteu a professionals i a empresaris per saber quins perfils són necessaris i quines carències té l’illa per tal de donar resposta real a les necessitats de tot el sector”, afegia.

I és que, tal com compartia el president aquesta Escola “esdevé una oportunitat de poder tenir els millors treballadors del món, sense haver-los d’anar a buscar fora i sense que la gent d’aquí se n’hagi d’anar per formar-se”. El president ha apuntat que “aquest centre suposa una passa forta i decidida cap a l’excel·lència del nostre principal motor econòmic, entenent que el seu futur no passa per la quantitat, sinó per la qualitat“.

Pel que fa al finançament, i malgrat ser competència del Govern balear, ha estat finançat per part de fons propis del Consell d’Eivissa, amb prop de 4 milions d’euros, i del Govern de les Illes Balears amb uns altres 4 milions d’euros procedents de l’Impost de Turisme Sostenible.

Àrea de Formació i Cultura de sa Coma

Aquesta Escola d’Hoteleria forma part de l’Àrea de Formació i Cultura de sa Coma, integrada, a més de per aquest edifici, per la futura seu de l’Escola de Turisme, el Parc Bit, el centre de recuperació i difusió de Cultura i Patrimoni, la seu de la Fundació Laboral de la Construcció i la futura residència d’estudiants.

En total, suposarà més de 30 milions d’euros invertits en diverses infraestructures que revertiran en una millor formació per a professionals de l’illa, i en un intent de millorar la qualitat turística.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa