Balears Vadegust
Els olis d’oliva verge extra de l’IGP “Oli d’Eivissa” tenen una gran quantitat de polifenols

Els olis de la Indicació Geogràfica Protegida “Oli d’Eivissa” presenten uns niveles de polifenols, un grup de micronutrients que es relacionen directament amb les propietats saludables dels olis d’oliva verge extra. L’IGP eivissenca establia que aquests olis havien de tenir un valor mínim de 200mg/kg i, en alguns casos, se superen els 350kg/kg.

Els polifenols són presents a la majoria de fruites i vegetals. Entre els olis d’oliva verge extra la seva concentració depèn de la varietat de l’oliva, el moment de la collita, de que el temps entre la collita i el processat sigui curt, de la moltura que es faci i de com s’emmagatzemi. El benefici més gran que s’associa a aquests compostos és la seva gran capacitat antioxidant, que protegeix les cèl·lules del nostre cos dels danys que cauen els radicals lliures, combtent-ne l’oxidació i endarrerint l’envelliment cel·lular. A més de tot això, però, els estudis han demostrat que la presència d’aquests micronutrients ajuda a reforçat el sistema immunològic, controlen els nivells de colesterol LDL –conegut com “el dolent”–, protegeixen la salut cardiovascular i òssia i s’estan associant a la prevenció d’alguns tipus de càncer.

Mariano Tur, president de l’Agrupació de Defensa Vegetal i Sanitària de l’Olivar d’Eivissa, afirma que estan “satisfets” amb els seus productes. “Els olis d’oliva verge extra”, afegeix, “ajuden, com podem veure, a tenir una dieta saludable”, però no només això sinó que “la feina que duem a terme conserva el nostre camp, el nostre paisatge i les nostres tradicions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa