Balears Vadegust
465 hectàrees de cultiu de vinya quedaran protegides contra la xylella
Els productes fitorsanitaris actuaran contra els vectors que transmeten la xylella

!--akiadsense-->

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha posat en marxa una campanya per facilitar els productes fitosanitaris als pagesos per a la lluita contra els possibles insectes vectors que transmeten el bacteri Xylella fastidiosa. És ja el tercer any que es duu a terme aquesta campanya, destinada a combatre aquest bacteri en els cultius de vinya, ametller i olivera. En total, per aquesta campanya, la direcció general d’Agricultura hi ha destinat un total de 210.000 euros. Segons el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Gabriel Torrens, «és l’única acció que podem fer per frenar la propagació de la plaga que afecta aquests cultius i salvar, així, el màxim d’arbres possibles».

A les Balears, existeix un important sector agrícola basat en els cultius de la vinya, l’olivera i l’ametller. L’única alternativa viable actualment contra la plaga del bacteri Xylella fastidiosa és el control preventiu dels insectes vectors que la transmeten. Per això, s’han posat a disposició dels pagesos una sèrie de productes fitosanitaris, també per als cultius ecològics, per fer-li front. Es tracta del Caolí 95% [WP], el Deltamentrin 10% [EC], el Lambda Cihalotrin 10% [CS] i Piretrines 4% (EXTR. DE PELITRE) [EC]. La distribució d’aquests productes, que ja ha començat, va a càrrec dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA), de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

xxx
S’han detectat 120 casos de xylella en vinya

!--akiadsense-->

Els pagesos reben la quantitat de producte necessari per a realitzar dos tractaments per a cadascun dels cultius, excepte d’un producte fitosanitari (perquè només es pot fer un tractament anual, que es pot combinar amb un altre). En total, els productes subministrats permetran tractar 1.077 hectàrees de cultiu d’ametller, 465 hectàrees de cultiu de vinya i 560 hectàrees de cultiu d’olivera.

Des del 2016 i fins al passat mes de setembre, el Laboratori de Sanitat Vegetal de les Illes Balears ha detectat 1.285 mostres positives del bacteri en un total de 25 espècies. En concret, 291 en olivera, 120 en vinya i 260 en ametller.

El lliurament dels productes fitosanitaris es fa a cada una de les illes. Per a l’entrega dels productes s’ha de presentar el corresponent carnet d’usuari professional de productes fitosanitaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa