Balears Vadevi
ACA Aula Gastronòmica premia l’IES Alcúdia en reconeixement a la feina feta

Aula Gastronòmica, de la Fundació ACA, ha entregat el reconeixement a la gastronomia mallorquina 2023 al cicle formatiu de grau mitjà de cuina de l’IES Alcúdia per haver transformat els conceptes d’ensenyament i aprenentatge en una passió per la cuina. En una cerimònia molt emotiva, que pràcticament ha coincidit amb el final de curs, s’ha retut homenatge al conjunt del professorat que hi és i que ha passat per aquest institut mantenint viva la flama de la il·lusió de l’equip docent i de les moltes promocions d’alumnes que han anat passant per les seves instal·lacions. En la seva intervenció Jaume Reines, en nom de la Fundació ACA, ha destacat la feina feta, tot i les mancances de mitjans existents, amb aquestes paraules:

“Alguns dels professors i professores que formen l’equip del departament d’hoteleria de l’IES Alcúdia fa més de 20 anys que hi són; una trajectòria que avala la seva experiència i professionalitat dins l’ensenyament. Han intentat, i aconseguit, estar al nivell que una Formació Professional de qualitat ho requereix, participant en fires, congressos, i competicions organitzades per la Conselleria d’Educació, entre d’altres, i s’han arribat a resultats on l’alumnat ha demostrat habilitats i aprenentatges, que han estat recolzats amb guardons rebuts, i tot això sense tenir els recursos necessaris que tantes vegades se’ls han promès”.

“Què demana, què desitja aquest professorat? Una millor formació, encara, de l’alumnat; una educació pública de qualitat dins unes instal·lacions dignes per a seguir mantenint la professionalitat demostrada i no sempre reconeguda”.

Jaume Reinés (ACA) lliure el diploma al director de l’IES Alcúdia, Xim Gutiérrez/ACA

Més mitjans per millorar la formació

“S’han sentit sostinguts per tots els equips directius que han anat passant per l’IES, però es necessita urgentment el Centre Integrat i això no depèn del seu centre. Educació diu que ja ha fet tot allò que havia de fer. La “pilota” la té la Conselleria de Treball, la que ha de fer les passes restants i definitives. Aquest buit és el que va omplint d’impotència a la gent, als professors, i més quan acudeixen a altres centres (de les nostres Illes) i observen les instal·lacions de què compten”.

“Sense disposar d’unes similars, es realitzen càterings, berenars, serveis de cafeteria i restaurant de la millor manera que es pot per tal d’assolir, l’alumnat, els continguts curriculars, sentir-se motivats i el necessari contacte amb la gent que omple aquestes activitats, mostrant ganes de fer-ho bé, cosa de la qual he estat coneixedor.
Tot aquest bagatge no fa més que omplir, al professorat, de força per seguir ensenyant, però que al mateix temps s’enfronta a moments decebedors per tot allò que no disposen, però que de cap manera deixen que influeixi dins la seva tasca diària. Així, davant cada nou curs, arriben també les ganes de voler conèixer a la nova gent, als nous
alumnes, agraint a totes les persones que han fet costat a la seva reivindicació, la seva necessitat, Ara ja és hora de dir basta i demanar compromís i sobretot solució a aquesta mancança”.

“Per això i per ser coneixedors de la seva activitat, per fer costat al professorat del cicle formatiu del grau mitjà de cuina de l’IES Alcúdia, l’Aula de Gastronomia de la Fundació Aca els fa entrega del reconeixement a la gastronomia mallorquina 2023”.

Més notícies
El centre s'ha inaugurat al Parc de Serveis Insulars de sa Coma Foto: Consell d'Eivissa
Eivissa inaugura la primera Escola d’Hoteleria a sa Coma
El president Vicent Marí destaca que el centre "esdevé una oportunitat de poder tenir els millors treballadors del món, sense haver-los d’anar a buscar fora"
José Luis Roses (president DO Binissalem), Manuel Julbe (escriptor i periodista) i María Tugores (Directora Escola d'Hoteleria de les Illes Balears)/Cedida
Manuel Julbe i l’Escola d’Hoteleria, Manto Negro d’Argent 2022
La DO Binissalem distingeix persones i entitats per la seva trajectòria en suport del vi i la gastronomia de Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa