Balears Vadegust
Agromart comercialitzarà un any més les taronges de Sóller

La cadena de botigues amb seu a Porreres Agromart ha ampliat el seu acord amb la Cooperativa Sant Bartomeu de Sóller per encarregar-se un any més de la comercialització de les taronges que es fan a la Vall. La signatura que s’ha dut a terme a la Cooperativa de Sóller renova la col·laboració entre les dues entitats. El conveni consisteix en la comercialització a través de la xarxa de botigues d’Agromart de cítrics i de determinats productes elaborats que tenen origen a la Vall de Sóller. La Cooperativa Sant Bartomeu és la més antiga d’Espanya. Va ser fundada en 1899 i reuneix actualment més de 350 productors.

Un acord que funciona

Ja és el tercer any que col·laboren l’empresa d’agricultura integrada que aposta per la venda de productes alimentaris de quilòmetre zero que és Agromart, amb la cooperativa sollerica. D’aquesta manera, es canalitza un volum de producció que l’any passat va passar dels 200.000 quilograms de taronges i llimones.

Per la Cooperativa és la manera d’assegurar-se la distribució dels cítrics sollerics per tota l’illa, gràcies a la xarxa de botigues d’Agromart. El president, Miquel Gual, valora especialment que gràcies a l’acord els productors obtenen un preu per damunt del qual ofereix Mercapalma, entre 20 i 25 cèntims més, i que el conveni tengui vocació de continuïtat.

L’objectiu comú és anar renovant aquest conveni d’any en any i anar absorbint una major quota de producció de cítrics. La Cooperativa Sant Bartomeu arriba a posar al mercat un milió i mig de quilos d’aquests productes, taronges i llimones, i espera arribar a fer prop de quatre milions en els pròxims anys.

Des d’Agromart, destaca el contingut de l’acord que es basa en el suport de la cadena al producte de kilòmetre zero i els petits productors de Mallorca. El director comercial d’Agromart, Xisco Martí, ha explicat que amb aquest conveni es tanca el cicle, ja que es vendran els cítrics a l’estiu i a l’hivern.

Representants d’Agromart, el president de la Coooperativa de Sant Bartomeu i la presidenta del Consell de Mallorca, a la firma de l’acord/Consell de Mallorca

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha estat present a la firma del conveni de col·laboració de la Cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller i Agromart Balear i ha valorat molt positivament aquesta renovació de l’acord de col·laboració amb dues entitats que promouen el consum de productes locals i també ha recordat la dificultat afegida que té pels agricultors produir a la Serra de Tramuntana.

Més notícies
La visita de les dones cooperativistes d'Espanya a la cooperativa de Sant Antoni els obrí els ulls a la realitat de l'altra Eivissa/Cedida

Les dones de cooperatives agroalimentàries es troben a Eivissa

Posen en comú experiències i reclamen el seu paper en llocs de responsabilitat en el si de les organitzacions agràries
:  - Mobile
Rafel Figuera parla d'Agromart | cedida

AGROMART, una altra manera de fer i vendre producte local és possible

En poc més de deu anys aquesta empresa ha aconseguit esdevenir un referent en el comerç local a Mallorca
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa