Balears Vadevi
Bon ambient i bones sensacions en la ‘Nit del Vi’ de Petits Cellers

A pesar del temor que havia predominat tota la setmana sobre el temps que faria la Nit del Vi de l’associació Petits Cellers, l’esdeveniment es va poder celebrar sense impediments. Els cellerers i les autoritats es felicitaven per l’absència de pluja tots conscients que fa molta falta l’aigua, però no justament en el moment de la festa. Una festa que va tenir un regust de final de campanya electoral, ja que els polítics anaven i venien d’actes de tancament de campanya. A les rotllades no es parlava, pràcticament, d’altra cosa que no fossin les eleccions. I de la preocupació per l’anyada, que no hi ha any que no hi sigui com en element més de la vetllada.

Les perspectives per la temporada són bones amb un sector HORECA que empeny de l’economia i compra molt de vi. Però, com diuen els pagesos, en acabar comptarem.

Fernando Fernández va recollir la distinció que li atorgaren els vinaters per la feina feta aquesta legislatura/Petits Cellers

Amb ganes de festa

Quan el sol va deixar de caure a plom en el pati de la Misericòrdia va començar l’acte central, amb el reconeixement a Fernando Fernández, que ha estat bona part d’aquesta legislatura al capdavant de la Direcció General d’Agricultura, on hi ha deixat la pell. Després les autoritats també digueren la seva i va començar la festa de bon de veres.

«Aquesta és una gran ocasió per a conèixer les novetats de l’any i per a tastar vins rosats, blancs i negres. El sector ha aconseguit recuperar-se de la crisi provocada per la pandèmia. El consum dels vins de Mallorca creix a l’Illa, i també les exportacions al nord d’Europa; els nostres vins cada vegada estan més valorats, tant pels residents com pels estrangers», afirmava el president de Petits Cellers, Guillem Vicens.

El vi va ser el gran protagonista de la festa/Petits Cellers


Van participar un total de 35 cellers dels 48 que integren l’associació. El públic va poder triar entre les 200 referències de distintes varietats entre locals i foranes i anyades. era una bona mostra de la producció vinícola de l’illa, la majoria dels vins pertanyents a les DO Binissalem i Pla i Llevant i la IGP Vi de la Terra Mallorca. «Mallorca és una terra rica en varietats autòctones que en els últims anys s’han revalorat gràcies a l’esforç de molts cellers de l’illa per a elaborar vins singulars, diferents dels vins comercials de la resta del món», destaquen des de Petits Cellers.

Representants de Petits Cellers, PIMEM i Consell de Mallorca amb el guardonat/Petits Cellers

La festa tenia finalitat solidària a benefici de Mater, organització dedicada a l’atenció integral de persones amb diversitat funcional. «Destinarem els beneficis al taller d’art teràpia i a la reforma de la sala d’actes, que volem reconvertir en teatre», havia anunciat la directora adjunta de Mater, Mónica Nebrada, el dia de la presentació i ben segur que li podran donar una bona empenta al projecte.


Més notícies
Una representació dels 45 cellers incrits a l'Associació Petits Cellers de Mallorca ha fet públiques les dades de l'anyada d'enguany/CEDIDA
Petits Cellers celebren la recuperació de la producció prepandèmica
Les 45 bodegues adscrites han produït enguany 2,6 milions de litres de vi, 200.000 litres més que al 2020
La Mesa del Vi en la seva darrera reunió a la seu de la Conselleria/CAIB
Els cellers més petits es repartiran un milió d’euros per fer-hi millores
Agricultura atorga ajudes de fins el 40% per a inversions de fins a cent mil euros a empreses de transformació i comerialització vitivinícoles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa