Balears Vadegust
Capuccino i coca d’OOVE amb gamba vermella, guanya l’Oleotapa 2023

El cuiner Enrique Raúl Erazo (Tasca y Arroces El Puente) ha resultat guanyador del  concurs de tapes amb Oli de Mallorca Oleotapa 2023 durant la final que ha tingut lloc un ny més a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

El capuccino i coca d’OOVE amb gamba vermella és la tapa que, segons el jurat, millor ha integrat l’Oli de Mallorca oferint un plat en miniatura on l’Oli d’Oliva Verge Extra, lluny de quedar relegat a una funció complementària, és element essencial per al conjunt de l’elaboració a la qual hi ha aportat matisos apreciables en sabor, i també aroma.

Un plat en miniatura on l’Oli d’Oliva Verge Extra, lluny de quedar relegat a una funció complementària, és element essencial, ha dit el jurat/Cedida

A la prova, a la que han participat set cuiners professionals, Edgar Rodríguez (Can Simoneta) amb la tapa dolç olivar s’ha fet amb el segon lloc i Diego Martínez (Bunkers) amb la tercera posició amb el plat menja i beu.

A aquesta 9a edició del concurs que convoca el consell regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, la tasca del jurat format pel cuiner amb estrella Michelin Javier Hoebeek (restaurant Fusion 19), Irene Luján (Escola d’Hoteleria), el presidente del Mercat de l’Olivar Jaume Aguiló, la periodista Marlene Weyerer (Mallorca Zeitung), Tiffany Blackman en representació de la DO Oli de Mallorca, i Sebastià Esteva (EHIB) com a jurat de cuina, no ha estat gens senzilla pel gran nivell de les propostes, cada any major.

El guanyador del concurs amb la resta de guardonats i el jurat/Cedida

Directe a Madrid Fusión 2024

En quant als premis, el guanyador d’Oleotapa 2023 rebrà una acreditació de congressista per Madrid Fusion 2024, 250€ per compres al Mercat de l’Olivar i un lot Gran Selecció d’Oli de Mallorca. Per la seva part, el segon i tercer classificat rebran un lot Gran Selecció d’Oli de Mallorca, 200€ i 150€ (respectivament) per compres al Mercat de l’Olivar.

Al concurs també han participat altres propostes com la coca de patata i Oli de Mallorca amb conill i gambes (David Méndez – La Fortaleza-Cap Rocat), coca d’Oli de Mallorca amb pica pica (Antònia Massanet- Singlot), black taco de pop (Rocío Copado – Rondy’s Food) o el tiradito d’OOVE (David Carmona- Puro Beach Illetas)

La Denominació de Origen Oli de Mallorca organitza el concurs Oleotapa amb la col·laboració del Mercat de l’Olivar, Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i el suport de FOGAIBA (Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació), Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación i Fons Agrícola Europeu pel Desenvolupament Rural (PDR).

Més notícies
Els productors d'oli i oliva necessiten una radiografia del sector actualitzada per prendre decisions/Cedida

Productors d’oli i l’oliva demanen un estudi actualitzat sobre l’olivar

El sector, que continua en creixement, es veu afectat pels canvis en la climatologia
:  - Mobile
Hi haurà una mostra de la producció de deu elaboradors d'Oli de Mallorca emparats en la denominacio d'origen/DO Oli de Mallorca

La DO Oli de Mallorca presenta la nova anyada a la Fira de Palma

El dissabte 29 d'abril repetirà escenari a la plaça Major, amb música i tastos
:  - Mobile
El xef David Méndez, que guanyà l'edició de l'any passat, ha col·laborat amb la DO Oli de Mallorca en la presentació d'enguany/Cedida

La DO Oli de Mallorca prepara una nova edició d’Oleotapa 2023

El cuiner David Méndez, guanyador de la darrera edició, ha guiat una demostració amb tres propostes elaborades amb el verge extra de la denominació d'origen
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa