Balears Vadevi
Commoció per la mort sobtada del jove Javier Jiménez als 27 anys

Hem conegut la notícia de la mort accidental d’un jove xef mallorquí de 27 anys, ocorreguda aquest divendres passat. Es tracta de Javier Jiménez, que havia sortit d’excursió el passat 19 de desembre per la zona d’Esporles amb un amic seu, quan va patir un vessament cerebral del qual no s’ha pogut recuperar. Tot i que el seu acompanyant va demanar auxili al servei d’emergències i va ser traslladat en helicòpter a l’Hospital de Son Espeses, finalment no ha pogut superar les seqüeles del vessament.

Un rescat complicat

El Grup de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil va rescatar a Javier el passat 19 de desembre al voltant de les 16:30 hores prop de l’ermita de Maristel·la, a Esporles, on havien arribat fent una passejada suau. En arribar al cim, Javi va proposar al seu amic fer unes flexions i va començar a trobar-se malament, amb convulsions i rigidesa de braços i cames, per la qual cosa el seu company va avisar al servei d’emergències 112, que va mobilitzar al GREIM.

Les boires que hi havia aquell dia i en aquella hora a l’ermita dificultaren l’aterratge de l’helicòpter que finalment va aconseguir arribar on eren els dos excursionistes i rescatar l’accidentat. Els agents s’adonaren que la situació era greu i li aplicaren els primers auxilis per evitar que la seva situació empitjoràs durant el viatge.

A pesar de tots els esforços, Javi no ha pogut superar els danys i la seva mort es produïa finalment divendres. La família del jove ha donat els seus òrgans per “regalar vida”.

Equip del restaurant ‘Tres Mares’ on treballava en Javier Jiménez (tercer per l’esquerra) | Foto: Tres Mares

Un professional jove però de mena

Jiménez era xef al restaurant Tres Mares de Palma. “Un noi amb el cor d’or, perfeccionista i lluitador“, recorda el xef i company del jove Nacho Amores (Restaurant Tres Mares). Segons publica el diari Última Hora, un dels últims plats que va cuinar Javier Jiménez va ser un tartar de gamba vermella de Sóller amb ou ferrat. “Quan una cosa tan simple com amanir una mica la gamba i fregir com toca un ou, Javi el porta a un altre nivell! El nivell de gaudir pur”, compartia Amores.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a gener 09, 2023 | 14:16
    Ermessenda de Carcassona gener 09, 2023 | 14:16
    DEP. El meu condol a la família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa