Balears Vadevi
La DO Oli de Mallorca prepara una nova edició d’Oleotapa 2023

La DO Oli de Mallorca està fent els preparatius per una nova edició del concurs Oleotapa. Aquests dies s’ha obert el termini d’inscripció per la competició d’enguany oberta a cuiners professionals que convoca anualment el consell regulador de la DO Oli de Mallorca amb la col·laboració del Mercat de l’Olivar, Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, ASCAIB i el suport de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

El showcooing ha tengut lloc al Mercat de l’Olivar, un dels patrocinadors de l’esdeveniment/Cedida

El cuiner David Méndez (Restaurant La Fortaleza-Cap Rocat) ha ofert al Mercat de l’Olivar una mostra on ha presentat tres elaboracions en torn de l’Oli d’Oliva Verge Extra amb Denominació d’Origen Oli de Mallorca, una d’elles el Cocarroi, escuma de la seva pasta i Oli de Mallorca, la tapa amb què es va adjudicar la primera posició al concurs Oleotapa 2022.

Guatleres en escabetxo japonès i una ensalada de mongetes amb llobarro amb vinagreta d’oxalis han sigut les altres dues propostes a on el jove cuiner ha integrat el verge extra de la D.O Oli de Mallorca a la demostració davant una vintena de persones que, a més de prendre bona nota de les receptes, han pogut tastar-les. 

Guatleres en escabetxo japonès, una de les propostes del xef David Méndez/Cedida

Promoure el consum de l’oli d’oliva de Mallorca, principal objectiu

L’únic requisit per participar en aquesta competició és ser cuiner professional i fer servir l’oli d’oliva de Mallorca en la creació culinària amb la qual l’aspirant es presenti al concurs. L’objectiu és fomentar la utilització de l’oli d’oliva verge extra a les cuines dels hotels i restaurants de Mallorca, i per això hi pot participar qualsevol establiment de restauració.

S’ha d’enviar una fotografia de la tapa que es presenta al concurs abans del dia 2 de maig, entre les qual es trairan 8 finalistes que podran accedir a la final, que tendrà lloc dia 22 de maig a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EHIB). El jurat estarà format per un representant de l’EHIB, un periodista o comunicador gastronòmic, un cuiner, un representant del Mercat de l’Olivar i un representant d’Oli de Mallorca. El jurat valorarà especialment els aspectes sensorials de la tapa i la presentació, la complexitat tècnica del pla, la qualitat organolèptica i la preparació correcta i professional. Entre els premis destaca l’acreditació de congressista a Madrid Fusión 2024 per al guanyador, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa