Balears Vadevi
La DO Oli de Mallorca presenta els ‘Verge Extra’ de la nova anyada

L’Aljub del Museu d’Art Contemporani de Palma acollí ahir Nit de l’Oli, esdeveniment organitzat per la Denominació d’Origen Oli de Mallorca que va atreure nombrosos visitants interessats per conèixer els Olis d’Oliva Verge Extra de qualitat diferenciada de l’anyada 2022- 2023.

Els assistents a la presentació comprovaren el gran ventall d’Olis d’Oliva Verge Extra que produeixen els elaboradors emparats sota el segell D.O Oli de Mallorca mitjançant el tast i propostes de maridatge amb les quals descobrir la diversitat del producte que s’obté d’olives de les varietats arbequina, picual, empeltre i mallorquina.

La Nit de l’Oli és una bona excusa pe posar en valor els nostres Olis d’Oliva Verge Extra/Cedida

Han participat en aquesta edicióAubocassa, Es Verger, LA Son Miranda, Oli Solivellas, Oli Verderol, Olis Sóller, Reis de Mallorca, Sa Cadernera, Sa Madoneta, Son Catiu, Son Matge, Son Mesquidassa, Son Mir, Son Moragues, Son Nadal i Treurer.

Objectiu, augmentar el consum en el mercat local

A la seva intervenció, el president de la D.O Oli de Mallorca, Joan Mayol, ha destacat que “la Nit de l’Oli permet posar en valor els nostres Olis d’Oliva Verge Extra, així com el compromís dels nostres elaboradors cap al consumidor pel que fa a qualitat i procedència del producte.”

Sobre la comercialització de l’any passat, Mayol ha referit “no sols ens hem recuperat de la sotragada que va suposar la pandèmia, sinó que hem aconseguit vendre més Oli de Mallorca que mai en la història! El mèrit és compartit: productors, comercialitzadors i consumidors.” “Així i tot, el fet que el consum d’Oli de Mallorca representi manco del 10% de l’Oli d’Oliva Verge Extra que es consumeix a Mallorca, és indicatiu de què encara ens queda molt camí per fer.”

Joan Mayol, president de la DO Oli de Mallorca durant la seva itervenció/Cedida

Quant a aquesta campanya, el president del consell regulador ha indicat que “els elaboradors enfronten una temporada complicada a conseqüència de la baixa producció amb l’afegit de les contínues pujades de productes agrícoles, energia i envasos que els dificulta poder mantenir els preus de venda sense afrontar pèrdues.”

Franz Kraus i Pierre Martí Guardiola, recollint el diploma de reconeixement al guardò obtingut per la marca Suc de Cel a la Biofach 2022/Cedida

Així mateix, a la presentació el consell regulador va lliurar un diploma de reconeixement a la marca Suc de Cel, per l’obtenció de la Medalla d’Or al Top 10 Olive Oil Awards de la Biofach 2022 al mes d’agost, entregat per la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha al costat del doctor Córdoba, Octavi Córdoba, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Son Espases.

Les marques de qualitat de les Illes Balears també participaren de la Nit de l’Oli, a on es pogueren tastar productes de les D.O Oliva de Mallorca, D.O Queso Mahón-Menorca, I.G.P Ametla de Mallorca, I.G.P Sobrassada de Mallorca, Pa d’Aquí i els vins de la D.O Binissalem, D.O Pla i Llevant i I.G.P Vi de la Terra de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa