Satisfets, sí però amb una petició unànime: L’any que ve s’ha d’anar a FENAVIN per què és una fira molt important i interessant pels cellers de Mallorca, però s’ha de negociar molt bé amb l’organització perquè no torni a passar com enguany: L’espai on hi eren els cellers de Mallorca quedava fora del circuit, en un racó on circulava poca gent. “Tanta sort que ja dúiem cites tancades des de Mallorca, diu Miquel Gelabert, de la DO Pla i Llevant, i això, aquests contactes, ens fan pensar que hi haurà negoci, però la localització no era bona i pocs professionals passaven per allà. S’hi havia d’anar aposta”.

Els cellers opinen
De la DO Binissalem hi participava Bodegas José Luis Ferrer. Òscar Roses comparteix la crítica de Miquel Gelabert: “FENAVIN sorprèn sempre per ser una fira molt internacional i important en el món del vi. És un lloc bo per anar els cellers de Mallorca junts i fer presència i sorprendre a molts que no coneixen els nostres vins amb ses nostres varietats. Enguany la ubicació no era la millor, però, tot i això, es demostra que la gent està molt interessada per què ens veuen com una novetat. Vàrem dur 12 vins i els que més varen sorprendre va a ser el Ferreret Mantonegro (DO Binissalem) i el Ferreret Giro Ros (VT Mallorca)”.
Per part de Vi de la Terra Mallorca hi viatjaven vuit cellers (Macià Batle, Blanca Terra, Can Feliu, Son Juliana, Son Vich de Superna, Son Prim, Sa Cabana i Ses Talaioles) i les impressions eren coincidents amb les dels cellers ja esmentats. Paul Faurie, de Son Vich de Superna destacava que per sort, aquesta vegada arribaven a FENAVIN amb una agenda de cites tancada prèviament, i això ha permès fer reunions interessants que esperen donin resultats. Però, això no obstant, es queixen que no s’han donat visites espontànies i ho atribueix a la ubicació de l’espai. “Per nosaltres, la fira de més profit és la Barcelona Wine Week, allà sí que veus resultats! Però aquí hem de seguir any rere any presents a FENAVIN però la situació s’ha de millorar”, explica.

La valoració és molt semblant a la que ha fet Joan Febrer, del celler Blanca Terra que, a l’espera de veure resultats, ha valorat molt positivament haver fet feina abans de la fira, tancant l’agenda amb cites prèvies. “És la manera de contactar amb els exportadors d’Europa que ens interessen, ara hem de seguir fent feina per concretar i tancar negoci”, diu Febrer.
