Balears Vadegust
Jaume de Puntiró arrodoneix el 40è aniversari entre matemàtiques i vins

“En Pep Lluís és un bon amic del celler, un home actiu i inquiet, trescador i excursionista, químic  que estima les matemàtiques, professor i recitador, amant de la música, de les talaies, de La Seu”, defineixen els germans Calafat i Vich, del Celler Jaume de Puntiró de Santa Maria.

Pep Lluis Pol és en aquesta ocasió “l’artista” convidat en una més de les activitats que Jaume de Puntiró ha organitzat amb motiu de la verema número 40 que començaren a celebrar a finals de l’any passat.

Vell amic de la casa, afegeixen: “Va fer una esplèndida col·laboració quan presentarem els duet de vins singulars «amicamat», precisament l’any del 700 aniversari del naixement de Ramon Llull, un gran pensador mallorquí captivat per les lletres i els números. En Pep Lluís ens va sorprendre amb una fantàstica recreació de la quadratura del cercle, es posà a la pell de Ramon Llull, i al terra del celler va pintar la quadratura-triangulació del cercle”.

Pep Lluís és un bon amic del celler, un home actiu i inquiet, trescador i excursionista, químic  que estima les matemàtiques, professor i recitador, amant de la música, de les talaies, de La Seu”/Jaume de Puntiró

Pol devia rumiar de fer-ne alguna amb ocasió d’aquest aniversari tan celebrat a Ca Jaume de Puntiró: “Un dia va comparèixer al celler amb la proposta d’arreplegar 40 accepcions numèriques del 40. I ens va encantar la seva proposta: 40 veremades, 40 reflexions del quaranta, 40 imatges relacionades”.

“I en el procés d’elaborar els 40, en Pep Lluís en fa una altre proposta: ens oferta un quadrat màgic de 16 rajoles -similar al de la sagrada família-. La seva peculiaritat es que la suma dels números de les línies horitzontals, verticals i diagonals sumen sempre 40. Un quadrat màgic que significa molt bé les 40 veremades que celebram a Jaume de Puntiró, les 40 màgies de transformar els raïms dels vinyets en un líquid que alimenta l’ànima i eixample el cor: el vi.” 

I dit i fet, la proposta va agafar forma i la cita , que ha tengut una magnífica acollida, haurà de ser a la plaça davant el celler per motius d’aforament.

Ara a la façana de can Jaume de  Puntiró hi ha la rajola del “40” feta pel ceramista Ramon Canyelles Canyelles. I nins i grans passaran a comprovar la màgia dels números, de la xifra  que respon a les quaranta vermades .

A més s’editarà un opuscle que recollirà la reproducció de la rajola i les quaranta reflexions i imatges de les 40 veremades. Aquest dissabte 29 de maig es farà la presentació a la plaça amb la lectura de cada una d’elles acompanyada d’una copa de vi de Jaume de Puntiró. En aquest cas, és clar, serà l’Amicamat.

Fitxa de tast Amicamat rosat
Fitxa de tast Amicamat rosat | captura

En Pep Lluís i la màgia del 40!

Te una màgia el quaranta
copsada per un científic,
de pensament ben prolífic
que amb la lletra escriu i canta
els números que ell encanta.

Hem fet quaranta vermades
en Pep Lluís les ha comptades
i ha juntat imatges fines
amb paraules endevines
que han quedat molt ben lligades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa