Balears Vadevi
José L. Ferrer obre les caves a un tast dels vins més vells del celler

“Va ser una nit màgica, la del tast dels tresors de les nostres caves”. Amb aquestes paraules en traslladen des de Bodegas José Luis Ferrer les impressions d’aquesta activitat que s’emmarcava en les jornades dels Wine Days, d’enguany. Es tractava d’un tast molt especial i singular a les caves subterrànies del celler, de 1931, on es guarden vins d’anyades passades i on, a vegades l’equip d’enòlegs va provant i descobrint aquests tresors. Allà han reposat i envellit les “joies de la corona”. Només 25 persones varen poder seure entorn de la taula preparada per al tast. L’enòleg del celler, Arnau Galmés, va ser l’encarregat de presentar cada un dels vins, onze en total, que varen causar gran impressió en els convidats.

Es tastaren onze vins, entre blancs, negres, escumosos i dolços, a la cava del celler | Foto: cedida

Les joies del tresor

La trobada va començar rebent als convidats a la botiga del celler amb una copa del Veritas Brut Nature Rosat i la visita amb les explicacions del net del fundador, José Luis Roses Ferrer. En aquest moment es van obrir els vins davant dels convidats, alguns amb ajuda de pinces, i es van decantar els negres.

La visita va acabar a la cava de 1931, lloc especial i amb encant on fan la criança en ampolla els seus vins més selectes. Allí, els convidats van ocupar el seu lloc en una taula central, plena de copes. Va ser el moment en el qual l’enòleg Arnau Galmés va parlar sobre els tres espumosos: Un Brut Veritas Especial 2019, amb el degolli a l’últim més; el Brut Veritas Millesimé 2016 90 Vermades, que en durant el confinament el celler va etiquetar per a commemorar el seu 90 aniversari, i l’experimental Brut Veritas 2015 que havia fet la criança amb tap de suro.

L’enòleg Arnau Galmés va conduir el tast/Cedida

Es va seguir amb els blancs fermentats en bota, el Veritas Blanc 2020 amb criança de 6 mesos en roure francès i el Veritas Blanc Magnum 2011, un blanc amb una evolució molt sorprenent.

Després va arribar el torn dels negres, tots basats en la varietat Mantonegro: Vinyes Velles 2010: Mantonegro de vilas velles. Reserva Magnum 2015: Mantonegro amb roure francès, Pep Perico 2007: Mantonegro en estat pur, que sortirà a la venda en els pròxims mesos.
Pep Perico 2001: El primer “Pep Perico”, un homenatge al seu fundador amb el seu “mal nom” que ha tingut molt bona acollida a l’illa.

Pep Pericó, el malnom del fundador del celler i avui un dels vins emblemàtics/Cedida

El tast va acabar amb els dolços del raïm moscatell: el Veritas Dolç 2017 i un altre amb més solera, el Veritas Dolç 2006, tots dos molt afruitats i sorprenents.

Després el celler va oferir formatge, embotits i coca de trampó a la sala de botes on es van comentar aquests tresors que Bodegas José L. Ferrer va oferir als assistents.

Ampolles fent criança al a cava
Els tresors del celler surten a la llum | Foto: cedida

“Va ser una experiència única que repetirem per a demostrar que els vins de qualitat ben acaronats i guardats, tenen un preciós present i futur”, diuen des del celler que ja preparen noves convocatòries.

Més notícies
El claustre gòtic de Sant Francesc ha acollit un any més la festa dels Wine Days/Miquel Torres
Els ‘Wine Days’ arranquen amb una gran festa amb vi, música i gastronomia
El programa d'activitats als cellers s'estén fins al 21 de maig
La DO Binissalem amplia el seu panell de tast/DO Binissalem
La DO Binissalem cerca tastadors pels vins de la denominació d’origen
Entre els requisits tenir formació o aptituds per l'anàlisi sensorial i disponibilitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa