Balears Vadegust
L’Associació Catalana d’Enòlegs mostra interés pels vins fets a Mallorca
xxx

!--akiadsense-->

L’Associació Catalana d’Enòlegs ha organitzat a la comarca del Penedes, concretament a una aula de tast de Juvé i Camps, una jornada informativa sobre els vins que es fan a Mallorca. L’encarreg, una sessió d’assessorament i formació bàsicament tècnica, va recaure en l’enòleg Andreu Oliver. El tast va consistir en l’anàlisi d’onze vins de distintes comarques de l’illa entre blancs, negres i rosats.

Prop d’una trentena d’enòlegs varen mostrar curiositat, especialment, pel fenomen de recuperació de les varietats autòctones que existeix a Mallorca i la vitalitat que té aquest moviment. “Es mostraren sorpresos, explica Oliver, quan saberen que fa vint o trenta anys, les varietats autòctones –moltes d’elles- estaven en perill de desaparèixer o la seva presència era pràcticament testimonial al conjunt de la producció vitivinícola”.

xxx
Andreu Oliver dirigí el tast fet durant la jornada tècnica

!--akiadsense-->

Una problemàtica i una recuperació que també es produeix a les comarques catalanes i per tant, un fenomen també conegut al Penedes.

Entre les qüestions que s’abordaren a la jornada hi va ser la producció de vins blancs a Mallorca; una producció que ha experimentat un creixement notable i que va explicar Andreu Oliver als enòlegs reunits a Juvé i Camps. “Es van sorprendre quan els vaig dir que fa trenta anys no es feia una sola botella de blanc a Mallorca. Ara ells mateixos han observat una disminució de la demanda dels seus blancs a l’illa, on el consumidor ja troba vins fets a aquí gràcies, en bona part, a la recuperació de varietats com la gorgollassa o el giró ros”

Agradaren molt els vins de 4 kilos, Ànima Negra i una novetat de Manto Negro que aviat presentarà el celler de Can Ribas.

xxx
Una mostra dels vins fets a Mallorca viatjà al Penedes

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa