Balears Vadegust
Maria Solivellas centra l’atenció de Madrid Fusión en la cuina i el producte efímer de Mallorca

La xef Maria Solivellas, de Ca na Toneta, abanderant la gastronomia responsable, ha realitzat un show cooking amb una degustació posterior on ha ofert els millors productes locals, deixant palesa la unió entre gastronomia i cultura mallorquina. A més, Solivellas ha estat una de les ponents del congrés Madrid Fusión, on ha acostat la seva combinació de tradició, ofici i proximitat.

Maria Solivellas: “Els límits de la terra fan prendre consciència dels recursos limitats que tenim”

Solivellas ha destacat la importància de la dona en la cuina de Mallorca, i ha exposat que “els límits de la terra fan prendre consciència dels recursos limitats que tenim”.  

 La cuinera de Ca na Toneta veu en aquestes limitacions alguna cosa més que desavantatges: la condició insular, que es defineix pels seus límits naturals i la seva fragilitat, però també pel seu potencial d’autosuficiència. Com a mostra de l’estacionalitat que sempre ha marcat la seva cuina, ha presentat diversos plats amb un dels ingredients més efímers del rebost mallorquí i més infreqüents en restauració: el cigró verd. Un llegum la vida del qual es redueix a tres setmanes curtes i que ella combina amb sépia i amb peus de porc.”

Els siurons verds, tan delicats i efímers

Al congrés gastronòmic per excel·lència, Maria Solivelles s’ha vist acompanyada pels vins que són marca de la casa de Ca Na Toneta. Els Majorca Nouveau, que precisament fa pocs dies es presentava en societat a Palma i que són la segona i celebrada edició d’una iniciativa que l’any passat va sorprendre per la seva frescor i originalitat. Darrere de cada un d’aquests vins hi ha un elaborador conscient i curós que comparteix la filosofia de “les Tonetes”: Vins naturals, ecològics amb la mínima intervenció”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa