Balears Vadegust
Mateu Ginard, balanç positiu de quatre anys de bona feina
XXX

!--akiadsense-->

El canvi de legislatura a la comunitat autònoma ens ha duit alguns canvis organitzatius. Pel que al sector agrari importa, la consecució d’una conselleria pròpia d’Agricultura, Ramaderia i Pesca deslligada de Medi Ambient.

En aquesta ocasió també canvia el titular del departament que ha deixat de ser Vicenç Vidal, de Més per Mallorca, per passar a ser Mae de la Concha, de Unides Podem. I rere aquest canvi se n’han produït altres canvis en el segon nivell de la conselleria. Això vol dir que entre els directors generals que han fet una passa al costat hi ha el d’Agricultura, Mateu Ginard.

Quan el 2015 va ser designat per aquest càrrec, Ginard ja coneixia la conselleria. No debades ja havia ocupat aquesta responsabilitat en el passat.

En aquesta segona etapa, Mateu Ginard ha fet front a multitud d’assumptes, probablement el més delicat i complicat el de l’estratègia de lluita contra la xylella. La detecció de la plaga va originar una reacció de pànic que s’estengué més enllà de ca nostra, a la Península. Els viatges a Madrid i els contactes amb Brussel·les varen ser fonamentals per al mateix temps que se lluitava contra la xylella, mantenir sota control la sensació de paranoia col·lectiva entre els pagesos afectats i els que encara no hi estaven.

Per a aquesta publicació, per Balears Vadeví, Mateu Ginard ha jugat també un paper destacat: sensible sempre al món del vi, el fins ara director general d’Agricultura del Govern Balear ha donat suport amb la seva presència i també amb el seu assessorament a la redacció. Ara tot just fa un any, quan es va presentar l’edició de Balears Vadeví, Ginard ja hi va estalonar el projecte. Durant l’acte i en la seva intervenció va apostar pel creixement del sector vitivinícola. Segons va dir, un sector al qual encara li queda espai per creixer de les 2.295 hectàrees de vinya plantades ara a les més de 500 que encara es podrien afegir.

Per tot això des d’aquí volem posar en valor la seva feina, la seva proximitat i bonhomia, els seus coneixements sempre disponibles i el seu suport. Moltes gràcies, Mateu i fins aviat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa