La revista parla del moment d’esplendor que viu el sector vitivinícola a l’illa, amb un centenar de cellers i cinc indicacions geogràfiques. També recull l’interès dels viticultors per recuperar les varietats autòctones de l’illa com les negres Callet, mantonegro, gorgollassa i escursac i les blanques com el giró i el premsal. Tot plegat, afirma el reportatge, revel·la una autenticitat fins fa poc insospitada.

!--akiadsense-->
!--akiadsense-->
A partir d’aquestes premisses Condé Nast Traveler destaca aquests vins de Mallorca:
Acrollam Blanc 2018 de Mesquida Mora
Amb giró i premsal de cultiu biodinàmic, Bàrbara Mesquida dóna a llum aquest blanc de singular caràcter, florit i amb fins accents minerals. I afegeix, al final: “ Cal seguir de prop a aquesta apassionada viticultora mallorquina.
ÀN 2016 • de Cellers Ànima Negra
El perfil més seriós, fruiter i mineral de la callet, en el vi emblemàtic de Miquel Àngel Cerdà i Pere Esteve, concebut per a una llarga guarda. Remata afirmant “És l’etiqueta que ha posat a Mallorca en l’elit vinícola mundial”.
Blanc de Mantonegro 2018 de 7103 Petit Celler
El jove celler de Santa María mostra el seu bon que fer amb la mantonegro fins i tot en aquest blanc de negres, de pas fi, ampli.
Chardonnay Roure Selecció Especial 2016 de Miquel Gelabert
El chardonnay top de Gelabert pertany al selecte club dels millors blancs d’Espanya. Untuós, complex, profund. L’equiparen als vins de Borgonya quan a longevitat.
Desconfio de la gente que no bebe 2017 de Celler Ribas
El veterà celler de Consell trenca motlles amb aquest mantonegro de personal caràcter, fi i polièdric.
Grimalt Caballero 2015 de 4Kilos Vinícola
Amb la callet en rol protagonista (i 10% de fogoneu), Francesc Grimalt i Sergio Caballero engiponen aquest negre ple, complex madur i persistent. Adverteix d’una producció molt curta que es justifica, diuen, per la qualitat del producte.
Chateau Paquita 2017 de Sistema Binari
Homenatge a la mare del viticultor, ntegra callet, mantonegro i monastrell i s’apunta a la tendència dels vins naturals. Rodó, singular i divertit.
Sibil·la 2016 de Can Xanet
Emparat per la Serra de Tramuntana arriba aquest estrany monovarietal de gargollasa, delicat, amb nítids records d’herbes mediterrànies.
Som Pubil 2017 de Galmés i Ribot
Des de Santa Margalida arriba l’únic monovarietal de escursac del qual es té notícia, finíssim i delicat com un pinot noir mediterrani. El qualifica de deliciosa troballa per als defensors del raïm autòcton.

!--akiadsense-->