Balears Vadevi
Nova campanya “Remenja’mmm” contra el malbaratament alimentari

Aproximadament una tercera part de tots els aliments produïts al món es tuden. Canviar aquesta realitat es pot convertir en una oportunitat i, de retruc, ens permetria aconseguir un triple benefici, pel clima, per la seguretat alimentària i per la sostenibilitat dels nostres sistemes agroalimentaris.

Remenja’mmmés el títol de la campanya que posa en marxa Rezero, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. “La generació i malbaratament d’excedents alimentaris és un problema que s’origina en diferents àmbits i sectors socioeconòmics (sector primari, indústria, comerç, restauració, llars…), el que demostra la necessitat d’abordar la problemàtica des d’una mirada global i transversal, amb la implicació dels diferents agents”, afirmen des de l’entitat.

La campanya pretén arribar a tots els sectors productius i de consum/REZERO

La campanya “Remenja’mmm” té per objectiu fer valdre els aliments, visibilitzant aquesta problemàtica i sensibilitzant a tots els actors de la cadena alimentària per prevenir el malbaratament i canalitzar els excedents que no s’hagin pogut evitar a través de l’establiment d’un Pont Alimentari amb entitats socials.

Estratègia a tots els nivells

La proposta, que va néixer a Catalunya el 2015 i el 2022 s’estén ara a les Illes Balears, proposa actuacions de prevenció del malbaratament alimentari i de canalització d’excedents dirigides a diferents actors de la cadena dels aliments: Administracions locals: elaboració de campanyes municipals de prevenció. Ciutadania: campanyes de sensibilització per aprofitar els aliments. Hospitals: diagnosi, prevenció del malbaratament i canalització d’excedents alimentaris (Pont Alimentari). Sector HORECA: prevenció del malbaratament, aprofitament alimentari i sensibilització (Remenja’mmm). Sector comercial: foment de la canalització d’excedents alimentaris (Pont Alimentari).

“Remenja’mmm” pretén contribuir a assolir els objectius de reducció del 50% del malbaratament alimentari i de prevenció de residus que la legislació europea estableix cara al 2030.

No tudar aliments per la seva aparença, el missatge de “Remenja’mmm”/REZERO

“I com que aquest és un problema ambiental, social, global i transversal, engegam una campanya col·lectiva https://youtu.be/a_Cwf5K4jss entre el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, i el 29 de setembre, Dia Mundial contra el Malbaratament Alimentari”, expliquen des de Rezero. I fan una crida a “Nins, joves, cuiners, pagesos, pescadors, botiguers, restauradors, mestres, padrines, cantants …, i tothom que vulgui dir no al malbaratament alimentari, que faci un cop damunt la taula!“,

Més notícies
Es tracta d'evitar que es tudin aliments, com recull la Llei Balear de Residus/Generalitat de Catalunya
“Remenja’mmm”, una campanya per no tudar els aliments
La fundació Rezero ha rebut 83.000 euros per aquest projecte, que provenen de l'Impost de Turisme Sostenible
La reutilització haurà d'anar substituint al reciclatge ,en el futur/Cedida
ReWine convida Mallorca a impulsar la reutilització d’ampolles de vi
Els promotors del projecte entenen que Mallorca és el lloc idoni per desplegar-lo entre altres coses, per superar els costos afegits de la insularitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa