Balears Vadegust
Una nova paralització de la restauració que colpeja de retruc el món del vi
Dipòsits d'un celler

!--akiadsense-->

Nou cop a l’activitat del sector de la restauració amb la publicació de les noves restriccions que vigiran des de dimecres fins al final del mes de gener. Quinze dies d’agonia que s’afegeixen a tot un 2020 d’escasa activitat i que de retruc ha deixat la majoria del vi als cellers a l’espera de temps millors. Els restauradors reclamen ajudes directes pel sector que, en cas contrari, amenaça amb tancaments i acomiadaments per una sèrie de fallides en cadena. I és que a les limitacions d’aforament dels interiors ara s’ha afegit aquest blak out total durant dues setmanes més, qui sap si seran les darreres.

L’ordre del Govern “suspèn l’activitat de bars, cafeteries i la resta d’establiments de restauració, els quals només podran desenvolupar activitat de venda de menjar i beguda per emportar fins a les 22.00 hores) o a domicili, fins a les 24.00 hores”.

“S’exceptuen els restaurants d’hotels i altres allotjaments turístics, que poden romandre oberts sempre que sigui per ús exclusiu dels seus clients allotjats, sens perjudici que també puguin fer serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment”. Clar que ara, en el punt més baix de la activitat turística i sense el baló d’oxígen del turisme social de ll’Imserso qua animava es hiverns, aquesta disposició resulta poc significativa. També s’exceptuen els serveis de restauració integrats a centres i serveis sanitaris, sociosanitaris i socials i els serveis de menjador escolar o de caràcter social; i altres serveis de restauració de centres de formació i els serveis de restauració dels centres de treball”, que no són tampoc grans consumidors de vi, per cert.

Els vinaters i els distribuidors estan, per tant, en la llista de perjudicats per la inactivitat de la restauració i esperen amb l’ànima en vil que totes aquestes mesures i aquest patiment serveixin per encaminar la lluita contra la pandèmia, amb l’ajuda de les vacunes. Si no arranca la temporada o per la Setmana Santa, poc probable, o per l’estiu ningú no sap el que pugui passar.

La conselleria d’agricultura mentrestant, continua amb la campanya que promou el consum de productes de proximitat i en concret el vi.

Després dels primers nou mesos d’experiència els productors de vi han assumit que el mercat interior no basta per rellançar les vendes, que les bones intencions no són més que una vena que intenta aturar l’hemorràgia però, amb resignació agraeixen tota quanta ajuda arribi per estimular el consum interior, el dels productes locals.

A l’horitzó inmediat les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià. Enguany ni foguerons ni torrades a la vista, ni bauxes de cap casta. Tots a casa i les celebracions les deixarem per l’any que ve. Mentrestant recordarem amb anyorança les reunions d’amics i familiars tot voltant el foc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa