S’acosten les Fires i Festes de Primavera de Manacor i en el programa d’activitats no pot faltar la Setmana Cultural del Vi, que organitza la Confraria dels Tastavins de Manacor. Com és habitual el programa d’activitats té el vi com especial protagonista, però enguany s’ha afegit la necessària gastronomia i altres propostes culturals que fan la proposta encara més atractiva. La presentació es va fer al Molí de Can Roca, la seu de la Confraria, que enguany ha celebrat el seu 40è aniversari.
En l’edició d’enguany han programat tres actes: Per començar el dissabte 3 de juny tendrà lloc el Tast de Vins de la DO Pla i Llevant organitzat per la Confraria de Tastavins de Manacor, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor i cellers de la DO Pla i Llevant. Nou cellers, que aprofitaran l’avinentesa per a donar a conèixer els vins de l’anyada. Serà al Parc municipal a partir de les sis del capvespre. L’entrada val 15 euros. Les entrades es poden adquirir en l’entrada al parc. En cas que hi hagi superàvit es donarà a alguna entitat social de Manacor. La gastronomia la posarà Hipercentro, que com cada any col·labora amb les seves especialitats de cuina que són molt apreciades pels assistents.

Gastronomia, vi i cultura
Llavors els dies 6 i 8 de juny, a les vuit i mitja a la seu de la Confraria, al Molí de Can Roca, es farà el curs Tast&Vins. El contingut del curs es basarà a veure com influeix la criança en bota en els vins, en comparació amb aquells que no la tenen. En cada sessió es tastaran distints vins: blancs, rosats, negres i escumosos. Tots ells amb diferents temps de criança. El dia 7 de juny, a les vuit i quart del capvespre es realitzarà l’acció: Cultura i gastronomia: harmonia de música, poesia, tapes i vi. En el claustre de Sant Vicença Ferrer de Manacor. Amb la col·laboració del celler Miquel Gelabert i Federòptics Monvisió. L’acte serà la fusió cultural entre música, gastronomia, literatura i vi per demostrar que el vi s’avé molt bé amb totes les activitats culturals. En aquesta ocasió la gastronomia és responsabilitat dels restaurants Sa Factoria, És Torrent i Brusca Brew Pub. La veu serà la de Caterina Sureda acompanyada al piano per Miquel Gual i com a rapsodes: Agnès Vanrell i Miquel Mora.