Balears Vadegust
Toni Fernández, el dia a dia d’un sommelier confinat

El seu nickname “The wine gourmet” ja ho deixa ben clar: Toni Fernández no és unicament un gran sommelier, és tot un gourmet i un gourdmand i un showman de primera i, probablement també, un home de família. Aquests dies de confinament han estat una bona excusa per coneixer les múltiples facetes d’aquest bon home que ens contagia optimisme i missatges positius a través de les xarxes socials.

xxx

!--akiadsense-->

Confinat no vol dir inactiu o deprimit o abandonat a les circunstàncies. El sommelier Toni Fernández creu amb el confinament imaginatiu, engrescador i motivador. Per això desplega un caramull d’iniciatives sense sortir de ca seva i en les quals ens involucra a tots els seus seguidors i admiradors. Home de multitut de recursos, li agrada cuinar, conversar, jugar i estimular al consum de tot allò que consideram un plaer sa i saludable. I no ho fa gens malament.

Com enfocar aquesta etapa inesperada que ens ha deparat el decret d’alarma en el qual tot són restriccions i limitacions?

Abans de res cal ser assenyat i fer cas de les instruccions de les autoritats. La col·laboració és vital. Estavem acostumats a una vida sense apenes condicionaments i altament permissiva en el nostre benestar diari pel que el fet de canviar els nostres hàbits de la nit al dia ens ha enxampat amb el peu canviat. Crec que ens estem adaptant bastant bé malgrat que pertanyem a una cultura de vida exterior, de besades i abraçades. Tornaran aviat.

Quins recursos proposes posar en marxa per reinventar el dia a dia?

Bé és cert que hi ha persones que no estan en el millor moment de la seva vida, tant per si els toca de prop algun cas de contagi o per si laboralment estan sofrint una garrotada inesperada. Hem de ser realistes i intentar adaptar-nos tan bé com sigui possible a la situació. L’haver de quedar confinats a casa ens pot servir per a tornar a prendre consciència d’un mateix. Estudiar-nos i provar-nos. Comprovar fins on som capaços d’arribar en aquests moments tan complexos: ens sorprendrem de la força interior que tenim i que no la haviem desenvolupat en el passat. Intentar seguir amb les mateixes rutines de cada dia, evidentment adaptades a la situacion: teletraballar si fos possible, intercalant-ho amb una formació o reciclatge en la nostra professió (llibres, cursos online…) i que en tornar a la vida normal, estiguem més i millor preparats que abans, aprofitar el temps per menjar millor i més sa, conrear aquestes amistats que teniem aparcades a causa del ritme de vida marcat: una cridada, un missatge d’ànim són un tresor a compartir a discreció. Descansar. El dia és llarg, amb massa hores sobretot a casa. No voler fer de tot en una sola jornada: només ens crearà més ansietat que sumada a la situació enclaustrada acabarà amb la nostra paciència i capacitat de superació en poc temps. Moure’ns i fer exercici. Cadascun al seu ritme. A casa estem fent pilates que no necessita molt espai i ens manté en forma.

Evitar la sobreinformació. Nosaltres a penes posem la televisió, excepte a l’hora dels informatius. Escoltam la ràdio al matí i puntualment consultem xarxes socials. Gairebé tot el temps escoltem música. Ens està funcionant de meravella i l’ambient que es crea a casa és molt agradable.

I una cosa molt important és seguir amb els mateixos horaris i rutines de sempre: menjars, dutxes, temps d’estudi per als fills i de treball per als pares, ens aixequem i fiquem al llit a la mateixa hora que abans, etc.

xxx

!--akiadsense-->

Les tevés propostes de maridatges están tenint molt d’èxit a les xarxes. Aquí et donam l’oportunitat de que ens facis un parell de suggeriments…

Bàsicament el que faig és gaudir el meu temps d’oci amb dues de les meves aficions: el vi i la cuina. D’una banda mantenim actiu el nostre perfil d’Instagram @licors_*moya en què estic compartint amb tots els nostres seguidors tastos sobre vins i resolent dubtes que ens formulen sobre el món enològic i per una altra col·laboro tambien en xarxes socials amb @chupipandawine realitzant tastos compartits en directe amb personatges del món del vi.

Quant a la cuina em mantinc actiu i comparteixo en xarxes les meves el·laboracions diàriament. Com a recomanació us suggereixo endinsar-vos en la cuina popular, reprendre aquestes receptes de mamà o de l’àvia: guisats, estofats, olles. Receptes sense pressa per a ara que tenim temps. Acompanya amb vins frescos, lleugers i afruitats, deixa els menjars pesats i els vins potents per al cap de setmana. Recupera l’hora de l’aperitiu. Fes-ho mentre prepares el menjar o el sopar: un vermú, una cervesa, unes olives, unes patates…gens complicat, però moltes vegades menys és més i l’ànim el posa pels núvols.

xxx

!--akiadsense-->

Si ens passes alguna de les tevés receptes prometem fer-les passa a passa o desbaratar-les de dalt a baix però sempre amb la millor de les intencions. Que ens proposes?

L’altre dia vaig comprar en el mercat una peça de corbina de 3kg. L’enamorament sobtat va ser instantani i el preu va ajudar bastant. Em vaig proposar fer-la en salsa amb unes patates “panadera”. Super fàcil: sofregit clàssic de ceba, all i tomàtiga rallada amb una mica de prebe tap de cortí. Afegeixo brandi i flambejo fins a evaporar l’alcohol. Incorporo brou de peix elaborat amb les mateixes espines de la corbina i li afegeixo les patates en rodanxes. Provo i rectifico de sal. Coc deu minuts i a continuació submergeixo la corbina prèviament filetejada i trossejada. Chup chup deu minuts més juntament amb uns brins de safrà i a gaudir. Acompanya-la amb un vi rosat mallorquí elaborat amb la varietat Manto Negro i tocaràs el cel.

Ara que el vi esdevé més necessari que mai, que el valoram com un dels tresors quotidians que ens fan la vida més saborosa i agradable, quin és el vi que ens aixecarà l’ànim, el vi que ens ajudarà a superar el confinament?,

Sense cap dubte les bombolles jugaran un paper crucial en aquest període pel seu caràcter festiu i . Però com sempre dic, el vi que a tu et faci feliç serà el perfecte. Ens ajudarà a ser els petits herois que som amb la nostra reclusió a casa, que és on de moment hem d’estar.

xxx

!--akiadsense-->

Aquí el teniu, posau-li una bona capa i tendreu un superheroi en temps de confinament!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa