Balears Vadegust
Taula Parada proposa solidaritat per Nadal des de l’ASPAS Cafè

Potser que sigui un tòpic sentir-nos solidaris per Nadal, però aquestes festes sempre són un crit a la consciència, a reparar les desigualtats quan la festa llueix arreu. Recordem Joan Salvat-Papasseit: Demà posats a taula oblidarem els pobres/ -i tan pobres com som

Així que hem decidit parar la darrera taula de l’any en un dels restaurants que realitzen a través del seu establiment una labor social. En aquest cas es tracta de la Fundació ASPAS, entitat sense ànim de lucre que ofereix una atenció integral a les persones amb discapacitat auditiva i a les seves famílies amb el fi d’aconseguir la seva plena inclusió social. Taula Parada té previst visitar altres restaurants d’acció similar com són els d’ASPACE i Projecte Home.

Taula parada amb el xef d’Aspas Cafè/cedida

La fundació té oberts dos restaurants: ASPAS Cafè i ASPAS Cafè Fronda. Hem visitat el primer però ambdós són de qualitat idèntica. La seva oferta gastronòmica consisteix en un menú a 11,95 euros que ens ofereix un plat i postre. I inclou aigua, copa de vi, pa i olives.

El plat principal presenta una àmplia oferta on elegir: vuit plats de carn, que inclouen quatre tipus d’hamburgueses, tres de la mar, un d’ous, combinacions mar i terra i amb tots ells es pot elegir la guarnició: ensalada, patata o verdura a la planxa. En els postres: fruita del temps, pastissos i gelats. Però sobre tot s’ha de destacar d’una banda la qualitat de les matèries primeres usades tant de carn com de la mar i la qualitat de tots els plats una vegada elaborats. Difícil fer una recomanació concreta. La relació qualitat-preu gairebé insuperable.

Taula Parada recomena incloure els vins mallorquins a la carta/Cedida

En la nostra visita d’avui hem pogut tastar rellom, entrecot, hamburguesa i calamar. Una cuina d’elaboracions senzilles, però molt cuidada i en el seu punt. A destacar la qualitat de les carns i el calamar. Sorprenent un pastís de coco i el detall d’una macedònia de fruites naturals, no empotades. Si hem de fer un retret és l’oferta de vins. Cap ni un a la carta de mallorquí, sinó els clàssics peninsulars i, actualment, no és una excusa el preu. Ara ja hi ha vins mallorquins de tots els preus. Aquest aspecte mereixeria un poc més d’atenció cap a l’economia de l’illa.

A destacar el bon servei del restaurant. El personal és molt atent i eficaç. I el nostre reconeixement a la labor social que es realitza.

ASPAS cafè

  • Adreça: Carrer Ramon Nadal, 4. Palma
  • Horari: Obert tots els dies. De 13h a 16h.
  • Plats per endur-se’n previ encàrrec. Porcella els diumenges
  • Reserves: 871 570 522/ 617 979 700.
  • Contacte: [email protected]
  • Web: www.aspasmallorca.com

Cuina: Carns i de la mar a la planxa amb guarnicions d’ensalada, verdures a la planxa i al vapor i patata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa