Balears Vadevi
Taula Parada al restaurant Cafè Esment d’Inca

Els components de Taula Parada tenim certa inclinació pels restaurants que a part d’oferir bons menjars realitzen accions socials de formació i oferta de llocs de feina a col·lectius necessitats. El mateix restaurant n’és un exemple de la seva labor de formació, moltes de les persones que treballen a la cuina i a la sala exercint de cambrers són alumnes en procés de formació. Esment té oberts diversos restaurants a Mallorca i en aquesta ocasió hem visitat el Cafè Esment d’Inca.  

El restaurant està situat a un edifici de nova construcció, cedit per l’Ajuntament d’Inca/Taula Parada

A destacar que el local on està ubicat Esment l’ha cedit l’Ajuntament d’Inca. Es tracta d’un espai ampli, diàfan, de decoració minimalista, amb finestrals oberts a una plaça que dóna una il·luminació especial al local. Una cuina central mostra com es van elaborats els plats. L’oferta no es limita al restaurant, sinó que té una tenda on s’ofereixen articles de producció pròpia: confitures, bosses d’herbes aromàtiques, i de manera especial el forn, que ofereix pans i barres elaborats amb diversos cereals.

Calçots fets com mana el canon i amb el blanc Sa Cussa Antònia, de 4 Kilos/Taula Parada

Al Cafè Esment tenen un estricte compromís amb els productes de qualitat i proximitat. Tots els seus plats s’elaboren amb productes de temporada. Els aliments que serveixen, especialment carn i peix, els compren al mercat d’Inca. I les verdures les cultiven ells mateixos a l’hort que tenen a Son Ferriol on també hi tenen plantada la vinya que dona lloc al reconegut vi Gallinas y Focas, elaborat amb la col·laboració del reconegut cellerer Xesc Grimalt propietari de 4 Kilos.

Les botifarres catalanes que completaren el menú/Taula Parada

Mantenen per cada dia una carta de dinars i una altra de berenars. En els berenars hi ha gran diversitat d’entrepans, sempre amb pa elaborats per ells mateixos, sucs naturals i  oferta de pastisseria. Respecte dels dinars tenen una carta per cada estació de l’any amb una oferta diversificada on destaquen els entrants, els tacos i els arrossos. D’una manera especial ofereixen plats elaborats amb el forn a la brasa japonès kamado que permet elaborar una grans diversitat de coccions, fins i tot, de cullera als que dóna un aire especial. També hi ha coques i postres d’elaboració pròpia. Respecte del vi ofereixen el comentat Gallinas y focas, negre, elaborat amb varietats autòctones  i i el vi blanc Sa cussa Antònia, ambdós amb segell de qualitat de Vi de la Terra Mallorca. A més ofereixen de dilluns a dijous un plat especial, habitualment un arròs fet a base de diversos acompanyaments: pollastre, verdures, carxofes o  botifarra. Han ampliat la seva oferta de carns, especialment, en els caps de setmana amb entrecots o relloms.

El restaurant té una botiga on es pot comprar una gran varietat de pans i barres/Taula Parada

Els membres de Taula Parada vàrem poder gaudir d’una oferta de temporada: calçots amb salsa romesco. Servit com mana la tradició en mig de dues teules i embolicats amb paper de diari. Una delícia. I completarem l’àpat amb unes botifarres catalanes.  Remarcable la qualitat de les matèries primeres usades. I un bon sortit de postres.

  • Nom: Cafè Esment Inca
  • Ubicació: Carrer Joan d’Àustria, 51. 7300 Inca
  • Esment.org Reserves: 971 073703, [email protected]
  • Xarxes socials:  www.esment.org, @esmentalimentacio
  • Menú: Carta de berenars, carta de temporada per dinar. Oferta de dilluns adijous d’un plat especial. Ofertes especials segons la temporada.  
  • Horari:  De  dilluns a diumenge de 9h a 17h. Agost tancat
  • Especial: Els arrossos, el forn kamado i l’oferta de pans elaborats per ells mateixos.
  • Cuina: De temporada i proximitat
  • Bodega: Gallinas y Focas i Sa Cussa Antònia, elaborats per Esment.

Taula Parada és un col·lectiu format per Climent Picornell, Pere Estelrich, Arànzazu Miró, Conxa Rosillo, Antoni Bennàssar, Joan Company i Jaume Sureda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa