Balears Vadegust
Toni Bennàssar: “Per Nadal, Mallorca a la taula”

Li hem demanat al president de la DO Pla i Llevant, Toni Bennàssar, que ens digui que hi posarà a la seva panera de Nadal, la que prepara per amics, companys estimats i família. Bennàssar té clara la prioritat i afirma que el que no pot faltar és el vi de Mallorca, un vi que, sense més llinatges, és el producte estrella d’aquestes festes per a ell.

“Nadal és un temps molt especial, diu el president de Pla i Llevant. Sembla que és un moment per compartir amb la gent més pròxima: família i amics. I, també, amb aquells amb qui es comparteix feina durant tot l’any, els coneguts dinars d’empresa nadalencs. Es tracta de fer un téntol en les preocupacions del dia a dia”.

Per a Bennàssar, fer la panera és un fet que està carregat de significats: “Les paneres de Nadal són un símbol de les relacions de tot tipus entre les persones. Hi van desitjos, records, compromisos i tota la xarxa de lligams que s’estableixen. Entre les coses materials que poden contenir i degut als mesos tant durs viscuts és ben necessari compartir productes d’aquí perquè cada un d’ells representa un estímul de l’economia pròxima“.

Al president de la DO Pla i Llevant li agrada també la idea de posar-hi altres productes fets aquí. Una manera de recordar com en els darrers anys totes les marques de qualitat han fet promoció conjunta, fent força tots plegats en la defensa dels productes propis.

“Des del món del vi el que desitjam és que a cada panera, a cada taula nadalenca hi hagi vins de Mallorca. No importa el color, ni la varietat de raïm, ni l’anyada, ni la zona d’elaboració. L’important és que sigui un producte de l’illa. I quan diem vi no hem d’oblidar els altres aliments de primera qualitat que tenim: oli, formatge, sobrassada, ametlles, mel, pastissos…, i tants d’altres productes”.

Per Nadal, Mallorca a la taula”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa