Balears Vadevi
Son Prim Sirà 2020 guanya un or al Concurs Internacional ‘Syrah  du Monde’

El prestigiós Concurs Internacional Syrah du Monde, ha decidit que un vi mallorquí sigui elegit com el millor sirà de l’Estat espanyol, obtenint el màxim reconeixement entre els tots vins presentats en aquesta categoria. La 17a edició del certamen, celebrada els dies 11 i 12 de maig de 2023 al Castell de Ampuis, a la regió de Côtes du Rhône Nord, França, va reunir 20 països i 241 mostres de tot el món.

Durant dos intensos dies, un centenar d’experts internacionals va avaluar les diferents propostes, repartint-se un total de 80 premis entre els vins més destacats. D’aquests, 34 van obtenir la cobejada medalla d’or i 46 es van emportar la de plata.

Aquest vi mallorquí ha estat l’única referència de tota Espanya que ha aconseguit la medalla d’or a França/Cedida

El vi “Són Prim Sirá 2020”, de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) “Vi de la Terra Mallorca”, i elaborat per Jaime Llabres Cladera, va ser l’únic vi espanyol que va aconseguir fer-se amb una medalla d’or. Aquest guardó confirma a Son Prim Sirá com una referència del Syrah a Espanya.

La notícia ha estat una gran sorpresa a la família de Son Prim, que feia prop de deu anys que no embotellava el seu syrah. “Aquesta medalla ens ha vengut molt de nou per què des de 2013 que no feim aquest monovarietal. De fet, vàrem començar de nou el 2020 i ha estat presentar-lo i que ens donin aquesta medalla. Estam molt satisfets“, diu emocionat Jaume Llabrés a Balears Vadeví.

Una varietat d’origen australià que es conrea en tot el món

A més, altres dos vins espanyols van ser reconeguts amb medalla de plata: el “Zarihs – Shiraz 2019” de la Denominació d’Origen Campo de Borja, elaborat per Bodegas Borsao, i el “Puro Vicio Syrah 2020” de la Denominació d’Origen Navarra, elaborat per Bodegas Inurrieta.

En el comptatge global de medalles, Austràlia, pàtria de la Syrah, va destacar amb 10 medalles d’or i 5 de plata. No obstant això, França, país amfitrió, es va emportar l’honor de ser la nació amb més medalles acumulades, amb un total de 21, encara que la majoria, 12 en total, van anar de plata.

El Concurs Internacional Syrah du Monde es distingeix entre altres certàmens similars pel seu abast global i el seu rigorós mètode d’avaluació. Gràcies a les seves normes de qualitat superiors i les condicions òptimes de degustació, les medalles atorgades són reconegudes com un criteri de selecció de confiança per als amants del vi.

Més notícies
A la finca de Son Brull de Pollença, un redol de Syrah que els de Vi Primitiu han veremat ara fa uns dies/MICER
Vi Primitiu torna a veremar en un vinyet de Syrah
Després de dos anys, recuperen el costum de fer el seu propi vi casolà
Els vins de Mallorca guanyen terreny als concursos nacionals i internacionals
Cròniques precoronavíriques per recordar la potència del sector del vi a ca nostra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa