Balears Vadevi
Vi Primitiu torna a veremar en un vinyet de Syrah

Aquesta és sense cap dubte una bona notícia. Enguany els de l’Associació de Vi Primitiu, de Pollença, han tornat a la vinya per veremar. Feia dos anys que no ho feien i hi havia moltes ganes. En aquest cas es tracta de dues fileres de vinya de la varietat Syrah, a la finca de Son Brull.

Ha estat un moment de retrobada i d’emocions que auguren tot un any de satisfacció. La que dona el fer el propi vi, per brufar a les celebracions i per repartir i compartir amb la família i els amics.

Josep Bibiloni, el president de l’Associació, hi està molt satisfet: “Aquest passat dissabte hem fet la verema; primer recollint el raïm de l’associació amb l’ajuda d’un grapat d’associats. Gràcies a tots els que ens heu donat suport!”, comunicava a través de les xarxes socials l’alma mater d’aquesta organització que compte amb una llarga experiència en el sector ja que ha posat en marxa uns quants projectes de cellers a Mallorca al llarg de la seva vida laboral. Ara, en aquesta etapa, ja retirat, vessa la seva passió en l’Associació del Vi Primitiu i en les seves activitats.

Josep Bibiloni, en primer pla, viu de ple la verema i l’elaboració del vi per l’Associació/MICER

“Enguany, la verema s‘ha avançat ben bé dues setmanes, diu Josep. Les bodegues de l’illa ja han veremat bona part del raïm i gairebé només queden les varietats més tardanes com el premsal, el callet, el mantonegro o la gorgollassa. Aquestes varietats habitualment es comencen a vermar a finals de setembre, però enguany a mitjans del mes tendrem les feines fetes. Tot està desequilibrat. Fixa’t que antigament es començava a veremar per Sant Mateu, el 21 de setembre, i enguany ja no quedarà res”, explica Bibiloni.

La verema és una activitat plena de significat per els socis de Vi Primitiu de Pollença/MICER

Segons Bibiloni, la diferència l’ha donada el fet que enguany la temperatura no ha refrescat durant les nits de l’estiu: “la vinya necessita calor durant el dia, però un calor normal, al voltant dels 33 o 35 graus. Per les nits és necessari que la temperatura baixi dels vint graus, però enguany no han baixat de 22 i fins i tot n’hi ha hagudes de 30”, lamenta en Josep.

Això no obstant, segons Bibiloni, la qualitat del raïm és excelent per que el gra està molt sa, “llàstima que com que no ha plogut gens i ha fet molta de calor, la maduració s’ha precipitat”, afegeix.

El berenar és sagrat, ens diuen des de l’Associació/MICER

L’Associació Vi Primitiu de Pollença fa comptes fer un miler de quilos de raïm i unes prop de 700 botelles del seu vi de consum propi, que anirà destinat a tots els seus socis. Un vi que es presentarà a la Fira que organitza la Cooperativa de Pollença el mes de novembre perquè puguem tastar-lo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa