Balears Vadegust
Vins i gastronomia de Mallorca impulsen el cicloturisme als Països Baixos

El cicloturisme es perfila com un dels nínxols de turisme de qualitat a explorar en mercats emergents pel sector. I amb aquest objectiu, el Consell de Mallorca ha aprofitat la convidada de Turespaña per dur a terme una acció promocional en el mercat neerlandès, coincidint amb la campanya que aquest organisme fa en relació a La Vuelta Ciclista a Espanya.

Un moment de l’acte promocional a Utrech/Cedida

“S’ha fet una acció directa de networking amb més de 60 agents i periodistes que han pogut degustar un menú específicament dissenyat per mostrar part de la gastronomia mallorquina a través d’alguns productes locals. S’ha dut a terme al restaurant Winke van Sinkel d’Utrech, que ofereix aquest menú al llarg de tota aquesta setmana”, informen des del departament de Turisme i Esport del Consell de Mallorca.

Dos blancs de Tianna Negre i Dunord al sopar d’Utrech/Cedida
Els cellers Ribas i 7103 Petits Cellers posaren els vins negres/Cedida

Així, una delegació encapçalada pel president de l’associació de cuiners de Balears, ASCAIB, José Cortés, ha estat l’encarregat de dissenyar i preparar el menú del sopar. Cortés i el seu equip han viatjat fins a la ciutat d’Utrech on han protagonitzat la part gastronòmica d’aquesta acció de promoció. I ha portat fins els Països Baixos una mostra de producte local entre el qual hi destaca el vi fet a Mallorca, la sobrassada, l’ametlla, l’oli i la carn de xot per confegir un menú. “Me demanaren que preparás un menú inspirat en la gastronomia mallorquina per donar a conèixer els plats i els productes de qualitat de l’illa”, diu Cortés.

Tomebt amb lloc de porc negre amb una picada d’ametlla de Mallorca/Cedida
Coca d’oli amb un trempó ben fresc per obrir boca/Cedida
Llobarro a la mallorquina, un plat de peix mostra d’una manera d’entendre la dieta mediterrànea/Cedida
Cremadillos farcits de sobrassada i mel de Mallorca/Cedida

El menú va consistir en un trempó ben fresc per obrir boca, llom amb ametlles i tumbet, llobarro a la mallorquina, cremadillos amb sobrassada i mel amb menjar blanc.

El sopar va anar acompanyat per vins dels cellers 7103 petit celler, Can Ribas, Dunord Vitícola i Tianna negre adscrits a Vi de la Terra Mallorca.

Producte amb marca d’excelència a Utrech per promocionar la gastronomia de Mallorca/cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa