Balears Vadevi
Els vins joves de Macià Batle tornen amb sis ors i dues plates dels Bacchus

La Unión Española de Catadores, UEC, ha atorgat un any més els seus guardons als millors vins joves i en aquest cas, el celler mallorquí Macià Batle ha tornat lògicament satisfeta amb el resultat, que s’ha traduït amb una bona collita de premis.

Destaquen els cinc premis a vins blancs: Macià Batle Maceració Carbònica elaborat 100% amb la varietat autòctona Mantonegro, repeteix un any més Bacus d’Or. Xeremia Blanc, el nou vi elaborat 100% amb Premsal Blanc aconsegueix el seu primer Bacus. També tornen premiats el Margalida Llompart rosat, el Macià Batle Sauvingon Blanc, el Macià Batle Negre Anyada, Macià Batle Orange, Santa Clara Blanc de Blancs i el Macià Batle Blanc de Blancs.

Bacchus: Un jurat indiscutible

Els Premis Bacchus collita 2022 és la gran cita amb els vins joves compta amb l’aval d’un panell de tastadors íntegrament compost per membres de la UEC per a reconèixer les millors elaboracions de l’anyada 2022.

Únic concurs obert en exclusiva als vins elaborats en la collita més recent, la de 2022, sense restricció de tipologia (vins blancs, rosats, negres, espumosos i dolços) ni de procedència: denominacions d’origen, Vins de la Terra, Vins de clos, Vins de taula.

L’objectivitat i serietat de la UEC són valors que sens dubte han permès consolidar als Premis Bacus com el certamen més longeu dels que anualment reconeix l’actual Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA). L’anonimat total de les mostres presentades als jurats, introduint per a això les ampolles en fundes opaques, el servei per part de sommeliers pertanyents a l’IES Hotel Escola de la Comunitat de Madrid i l’ús de les fitxes de tast oficials de la Unión Española de Catadores per als principals certàmens vinícoles nacionals i internacionals asseguren la total objectivitat de les qualificacions atorgades.

Un total de 55 membres de la Unió Espanyola de Tastadors avaluen en estricte tast a cegues la totalitat de vins inscrits a la gran cita amb els vins joves d’Espanya, tots corresponents en la collita 2021. Vins blancs, rosats, negres, espumosos i dolços; elaborats o no en contacte amb fusta; a prova davant un panell de jutges ple de referents de la sommelieria, enologia i crítica especialitzada, com Dani Poveda, Javier Gila, Arturo Garre, Ana Lahiguera o Francisco Abellán, enòlegs de referència com Ignacio de Miguel, Jorge Navascues, Alfonso Chacón, Isabel Galindo, Jesús Navascues José Hidalgo Camacho, Esteban Celemín o Maite Sánchez, i prescriptors de l’experiència de Bartolomé Sánchez, Luis Vida, Juan Manuel Ibáñez, José Casal del Rey o Francisco del Castillo, entre altres, donen prestigi al certamen.

Cap Andritxol s’estrena a AKATAVINOS

“Hem guanyat la medalla d’or del concurs de vins més exclusiu d’Espanya CIVAS. Uns premis molt importants perquè els tastos són a doble cegues“, comuniquen des del celler de Sencelles, satisfets per aquest reconeixement pel seu negre “1580”. Un vi de l’anyada 2017 fet amb les varietats 50% cabernet sauvignon i 50% callet, de vinyes conreades a Santa Maria i Pollença.

Més notícies
Un sommelier servint una copa de vi blanc
El Sauvingon Blanc de Macià Batle, Bacchus d’Or 2023
Ha estat molt ben valorat en el concurs internacional organitzat per la Unión Española de Catadores
Medalles del concurs internacional Bacchus
Els vins mallorquins destaquen un any més als premis Bacchus 2021
Ors i Plates per cellers de la DO Pla i Llevant i de Vi de la Terra Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa