Balears Vadevi
Bonita Menorca encara la nova temporada amb canvis

Aquest 1 d’abril Menorca s’ha reactivat amb la reobertura de molts dels establiments turístics, aprofitant l’inici de les vacances de Setmana Santa. El projecte Bonita Menorca que encapçalen Lluis Anglès, Patricia Méndez i Xavier Llansó, gestors del celler Binifadet, ho fa amb novetats després d’un canvi d’estratègia en la línia de negoci que demana concentrar els seus esforços només en els mesos de temporada, abandonant aquelles iniciatives de restauració que mantenia obertes pràcticament tot l’any.

Aquest canvi afecta l’American Bar, l’emblemàtic establiment de la plaça Reial de Maó que havien reobert el setembre de 2021 després d’una acurada remodelació i que han decidit no continuar. També afecta parcialment al restaurant interior que hi havia al celler de Binifadet, que a partir d’ara passarà només a ocupar la terrassa exterior.

Falta de personal i problemes de conciliació

“La manca de personal i els problemes per conciliar la vida familiar amb el fet de tenir oberts els establiments a l’hivern, han estat els factors que ens han empès a aquesta decisió de concentrar la feina només en els mesos de temporada” explica Lluís Anglès. “La falta d’habitatge ja no és que sigui un problema de preu, és un problema que no n’hi ha i això fa trontollar les previsions de personal” afegeix. “L’any passat vam arribar a situar-nos amb  180 treballadors i enguany estarem al voltant dels 150″, comenta. 

A Binifadet veuen amb satisfacció el reconeixement a la feina feta
A Binifadet veuen amb satisfacció el reconeixement a la feina feta

Cantina, Tamarindos i Binifadet 

On si que continuaran l’explotació des de Bonita Menorca serà a la cantina del centre d’art de Hauser & Wirth, el restaurant Tamarindos de la platja d’Es Grau i la terrassa del celler de Binifadet. Mentre que la cantina ha obert portes aquest primer d’abril coincidint amb la inauguració de la nova exposició del centre d’art de l’Illa del Rei, no serà fins a finals d’abril que obrin Tamarindos i la terrassa del celler de Binifadet.

De fet, aquests dies es treballa intensament al celler per remodelar la cuina, que es modernitza i es posa més a la vista per generar un efecte showcooking. “La idea és seguir amb la mateixa línia de cuina mediterrània que teníem als tres establiments, amb novetats a la carta com no podia ser d’altra manera” detalla Anglès. 

El que sí que previsiblement continuarà tancat un altre estiu més és l’icònic xiringuito de Los Bucaneros a la platja de Binbequer, ja que es troba afectat per un problema de renovació de concessions des del Departament de Costas a Madrid. Bonita Menorca n’havia assumit la gestió a l’estiu de 2021 amb una proposta que va tenir molt èxit, però un problema de buit legal que afecta la concessió, va impedir la seva obertura l’any passat. Anglès es mostra resignat i no creu que les coses avancin per enguany, tot i que en breu les competències passaran al Govern Balear. 

El ‘Merluzo’ ha canviat d’etiqueta | Foto: Binifadet

Nova etiqueta Merluzo

Pel que fa a l’elaboració de vi de Binifadet, la novetat més destacada del celler de Sant Lluís és el nou etiquetatge del seu conegut Merluzo, que deixa la tradicional etiqueta de paper perquè s’ha optat per una serigrafia de la marca que li confereix un protagonisme especial. “En ser un vi que destil·la joventut i frescor, teníem el costum cada any de canviar-li l’etiqueta perquè enteníem que anava amb el seu caràcter inquiet”.

“Ara ja és un producte consolidat dins el celler, i per això passarà a ser una imatge fixa”, explica Lluis Anglès. La resta de gamma de vins continuaran essent els mateixos amb una producció aproximada de 100.000 bòtils. “La collita de 2022 va anar prou bé malgrat la calor. El pitjor van ser els atacs provocats pels ocells, un problema creixent a Menorca i difícil de controlar que va afectar-nos dues hectàrees de vinya”, comenta.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa