Balears Vadevi
Els ‘pop up’ o com aconseguir que milers de persones gaudeixin del vi

Inspirat en el concepte de les pop-up stores o botigues efímeres que s’instal·len temporalment en espais emblemàtics, la distribuïdora De Vins Menorca ha organitzat aquesta primavera quatre esdeveniments dedicats al món del vi batejats com Pop Up Wine Experience. Una cita adreçada especialment al sector de la restauració, on han participat més de dues mil persones, que ha comptat amb la complicitat de vint-i-quatre cellers diferents que han protagonitzat les sessions.

Els catalans Herència Altès, participant en una de les ‘Pop-ups’ | Foto: De Vins

“Estem molt satisfets del resultat perquè ha estat una experiència molt divertida, ja que mentre descobríem les novetats dels diferents cellers, la música de fons d’un DJ convertia aquella jornada en quelcom festiu”, explica el gerent de De Vins Menorca Daniel Boix. Una antiga bateria militar en desús, una fàbrica de sabates en desús o el magatzem de la mateixa distribuïdora han estat els escenaris que han acollit les Pop Up Wine Experience. Unes sessions en horari de matí i capvespre que han rebut una excel·lent acollida i que ha comptat també amb una cuidada estètica que ha ajudat a arrodonir l’atmosfera creada. “Ara farem una aturada perquè entrem de ple en temporada, però ens agradaria poder-ho reprendre de cara a la tardor”, afegeix Boix.

Sessions temàtiques

Les quatre sessions Pop Up Wine Experience han estat un viatge per moltes de les denominacions d’origen nacionals i internacionals més importants, aprofitant les relacions que la distribuïdora De Vins Menorca manté amb més de mil referències. De Catalunya i Mallorca han participat per exemple, Herència Altés (Terra Alta) Edetària (Terra Alta), Can Ràfols dels Caus (Penedès), Born Rosé (Barcelona) Mas Doix (Priorat), Juve & Camps (Penedès) o Mesquida Mora (Mallorca). En l’àmbit estatal, cellers com Menade (DO Rueda), Valdesil DO Rioja), Cinco Luegas (Madrid) o Torre Milanos (Ribera del Duero). Fins i tot, en àmbit internacional i de manera temàtica, una de les sessions va estar dedicada a descobrir xampanys francesos que conduïts per la importadora L’Excellence.

Presentació del projecte de la Bullipèdia en el marc de la 9a Mostra de Vins de Menorca | Foto: E.V.

Distribuidora de referencia 

De Vins Menorca va sorgir d’una afició que es va transformar en passió fins a convertir-se en la gran distribuïdora i comercialitzadora que és avui. Un somni fet realitat que va començar a caminar el 1993 de la mà de Curro Frau després d’aterrar a l’illa. Del garatge de casa va créixer una nau compartida al polígon de Maó el 1999, quan es va incorporar el seu amic Dani Boix, actual gerent i propietari. Boix havia regentat amb Reme Benavent el Villa Madrid, un dels restaurants estrella del moment la carta de vins del qual sobresortia per la seva gosadia i originalitat.

L’equip a De Vins Menorca es va completar amb Xavi Solano, amic comú que va aportar un gran coneixement del sector vitivinícola. L’encaix d’aquests tres mosqueters sumat a l’entusiasme que sentien pel món del vi els va portar a perseguir un model de distribució similar a altres de referència al nostre país com Vila Viniteca o Cuvée 3000. De Vins Menorca es va convertir a la primera empresa a portar a la pràctica el servei de distribució de botelleria per a restauració, en comptes de venda de caixa sencera i també van ser pioners a confeccionar cartes de vins per als seus clients. L’any 2001 van obrir una gran botiga a Maó, un local de 180 metres quadrats que van complementar amb una sala de tasts contigua per oferir degustacions i sessions de formació a restauradors i públic en general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa