Balears Vadegust
La mel de Menorca és el millor regal alimentari del món

L’illa de Kos, al sud del mar Egeu, ha acollit la 4a competició del concurs World Food Gift Challenge de l’IGCAT, que ha reconegut deu millors regals alimentaris, seleccionats per un jurat internacional d’experts. Amb motiu d’aquest concurs, els artesans i representants de les regions mundials i europees de la gastronomia van participar en un programa de tres dies a finals d’abril on van tenir l’oportunitat de presentar els seus productes a una audiència internacional, descobrir millors pràctiques i visitar les parts interessades de l’Egeu Meridional, així com intercanviar coneixements i idees sobre com millorar la visibilitat del seu treball.

Representació de Menorca Regió Europea de Gastronomia

Aquest concurs, diran els organitzadors, emfatitza la diversitat alimentària i cultural, així com la creativitat dels artesans. En aquesta present edició hi competien 29 artesans, tres dels quals procedien de Menorca: Illa de Mel, Dolçamar i Núria Deyà.

Els participants provinents de Menorca foren escollits en el certamen local el passat mes de març per un jurat d’experts de l’illa, el qual fou finançat per l’Associació Leader illa de Menorca en col·laboració amb la Fundació Foment del Turisme de Menorca. La realització del concurs local és el pas previ i necessari per a poder participar en el concurs internacional i per poder dur-lo a terme es comptà amb el finançament dels fons FEADER en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears.

Avaluació i premis del ‘World Food Gift Challenge’ 2023

Després d’un procés d’avaluació per part del jurat per part d’identificar els regals gastronòmics més exemplars segons criteris com el gust, l’atractiu del producte, la sostenibilitat del producte, la connexió amb la zona on s’elabora, la narració, la creativitat i la innovació, el primer premi va ser pels apicultors Illa de Mel. Nuria Deyà, artesana joiera guanyà amb la categoria de Millor Interpretació Contemporània d’Artesania Tradicional amb la peça “Per molts d’anys!”

El valor de la història dels productes

La representant del jurat, Wendy Barrie va afirmar que “en aquest concurs es té l’oportunitat d’avaluar productes amb una qualitat extraordinària. S’han analitzat les peces i es reconeix la importància de la narració per evocar la història dels productes. Ens va impressionar molt l’alt nivell de tots els obsequis presentats”.

El World Food Gift Challenge de la IGCAT contribueix a la protecció i promoció dels aliments locals i la diversitat cultural, inculcant l’orgull local en les tradicions locals i reconeixent productes destacats de cultures culinàries locals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa