Balears Vadegust
Les III jornades ‘Binissaida Gastronòmica’ fan gala del producte menorquí

Sant Joan de Binissaida i el Grup Ses Forquilles organitzen aquest cap de setmana les III Jornades “Binissaida Gastronòmica”, un esdeveniment centrat en la promoció del producte i la cuina km 0 i en la projecció exterior de la marca Menorca lligada als valors de la sostenibilitat. 

Per aquesta tercera edició, els xefs convidats arriben de ben a prop. I és que, aprofitant el desè aniversari de la col·laboració entre el grup Ses Forquilles i Sant Joan de Binissaida, la proposta estarà servida de la mà d’Oriol Castell i Marco Collado, fundadors, l’any 2006, d’aquest grup que durant els darrers disset anys ha expandit la seva presència amb els restaurants El Rais, COC, Ses Culleres i Ses Forquilles.

La nova edició de Binissaida Gastronòmica voldrà ser una oda a la recuperació de les arrels, no tan sols gastronòmiques, sinó també culturals i històriques. En aquest sentit, els plats que se serviran aniran nodrits de les herències culinàries que han passat per Menorca, des de l’àrab fins a la francesa o l’anglesa, pinzellades culturals totes elles que quedaran plasmades a través de les elaboracions, productes o receptes directament extretes dels fogons d’arreu de la Mediterrània. Alguns dels plats que podran degustar els afortunats que hagin reservat el menú proposat seran el pollastre amb gamba vermella, un salpicó de marisc de Menorca, un menjar blanc d’ametlles amb carpaccio de síndria i formatge de Maó o un tàrtar de tomàquet amb encurtit, entre altres propostes. 

Cartell de la 3a edició

Producte local

Per aquesta edició de Binissaida Gastronòmica, es comptarà amb els millors ambaixadors del producte actual de Menorca com són el be de Ruma, que és un animal que neix i es cria als llocs Ruma Nou, Sant Josep i Sant Francesc, al terme de Ferreries; criat en ecològic i que s’alimenta exclusivament de l’herba verda de pastura regada de sal marina que arriba amb el vent.

L’entorn de Sant Joan de Binissaida també servirà de font d’inspiració per la proposta de menú, on els elements de mar i terra, i el fruit que d’ells se n’extreu de la mateixa finca, hi seran presents i també l’oli que s’elabora a la mateixa finca. El maridatge d’aquestes terceres jornades Binissaida Gastronòmica aniran a càrrec de la vinateria Ulisses de Ciutadella.

Acte consolidat

Amb aquesta tercera edició de les jornades “Binissaida Gastronòmica”, Sant Joan de Binissaida i el Grup Ses Forquilles ha aconseguit arrelar al calendari gastronòmic anual de Menorca un projecte que vol ser un espai de coneixement, divulgació i gaudi al voltant del producte i la cuina km 0.

Així doncs, a la primera edició van comptar amb la participació del cuiner Oriol Rovira, propietari del restaurant Els Casals de Sagàs, al Berguedà que va ser l’encarregat d’estrenar les jornades. L’any passat el convidat va ser el cuiner Jordi Vilà, que aprofitant l’amistat que manté amb Oriol Castell, va aprofundir en el passat, el present i el futur de la cuina catalana. 

Més notícies
Bonita, en Menorca en una imatge recent | cedida

Bonita Menorca encara la nova temporada amb canvis

Seguirà gestionant la cantina del centre d’art de 'Hauser & Wirth', el restaurant Tamarindos i la terrassa del celler Binifadet, però deixa l’American Bar
:  - Mobile
'Sidra Kane', s'elabora amb pomes autòctones | Foto: Sidra Kane

Sidra ecològica ‘made in Menorca’

Neix un nou projecte d’elaboració artesana d’aquesta icònica beguda que es fa amb pomes autòctones de finques de l’illa
:  - Mobile

Cites professionals a Menorca amb el món del vi

De Vins Menorca, Ulisses Vinateria i Horeca Balears tenen previst organitzar esdeveniments adreçats als professionals durant aquests mesos de febrer i març
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa