Balears Vadevi
Menorca, a les portes de proclamar-se Regió Gastronòmica Europea
xxx
Els membres del jurat compartiren uns dies d’experiències a Menorca

!--akiadsense-->

Eufòria continguda entre els promotors de la candidatura de Menorca com a Regió Gastronòmica Europea per l’any 2022, després d’escoltar la valoració positiva que n’ha fet el jurat que durant aquests dies, ha estat visitant l’illa per validar els arguments defensats a Brussel·les a principis del mes d’octubre. Els quatre membres de l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), la seva presidenta, Diane Dodd, Jacinta Dalton, de Galway-West of Ireland, Ariadna Ribas, de Catalunya i Janez Bogotai, d’Eslovènia han seguit un intens programa d’activitats que els ha portat de llevant fins a ponent per a poder conèixer el bo i millor del món de la restauració, de l’agricultura, de l’educació o de la cultura. Amb la valoració positiva s’ha aconseguit fer una passa més però si es vol obtenir aquesta distinció, s’hauran d’implementar les recomanacions fetes pels membres del jurat i caldrà esperar fins al gener per conèixer el veredicte final.

Ruta d’experiències

Des del Consell Insular de Menorca s’havia preparat a fons una ruta que volia mostrar les línies mestres que estaven recollides al Bid Book Menorca. Timeles Flavour, que va coordinar el crític gastronòmic Borja Beneyto Matoses, i que buscaven posar en valor tots els esforços fets en matèria de sostenibilitat, de protecció del medi ambient i el paisatge, de diversificació econòmica, de formació i de promoció de la cultura.

xxx
Els vins de Menorca són un element vertebral de la gastronomia menorquina i, per tant, formen part de la candidatura

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Una ruta d’experiències per poder tastar la restauració que estan fent els millors cuiners de l’illa però també la feina que s’està fent a la finca de Son Felip al voltant de l’agricultura regenerativa i orgànica, la tasca de formació que hi ha al darrere de les escoles de turisme com l’Institut d’Ensenyament Secundari Maria Àngels Cardona, el treball de món del vi i de la vinya a través del celler Binifadet de Sant Lluís o, l’activitat a les cofraries de pescadors de Ciutadella, Fornells i Maó., entre d’altres. El Conseller Miquel Company explicava que buscaven que poguessin experimenta amb tots els sentits, des del camp fins a la taula però també amb el paisatge i la cultura. El jurat que ha visitat Menorca ha estat encapçalat per

Elements guanyadors

Un dels membres del jurat, l’eslovè Janez Bogotai, autor de més de seixanta llibres de gastronomia, explicava a Balears Vadevi que Menorca reunia diversos elements guanyadors de la seva proposta com el fet de gaudir d’una gran consideració i preservació mediambiental del seu territori, d’una riquesa cultural excepcional i d’un respecte per les seves tradicions que en el terreny gastronòmic, havia passat per fer una mirada respectuosa cap als seus orígens, mirant de recuperar, interpretar i actualitzar tot el receptari per fer-lo més atractiu. “Aquesta visió dels cuiners menorquins cap al seu receptari no passa a d’altres regions” afirmava Bogotai.

xxx
La valoració s’ha fet tenint en compte elements com la gastronomia, el respecte per la tradició i la sostenibilitat!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa