Balears Vadegust
Torralbenc i Son Cremat avancen la verema dues setmanes

La intensa calor que ha fet aquest mes de juliol, ha fet avançar un parell de setmanes la verema a Menorca.

El celler alaiorenc de Torralbenc, que enguany tenia previst elaborar per primera vegada un escumós amb la varietat pinot noir, ha començat aquest 26 de juliol tal com confirmava a Balears Vadevi el seu director tècnic, Cesar Palomino, actual President de l’Associació de Viticultors de Menorca.

“A banda del pinot noir, també hem començat aquests dies amb la varietat de raïm blanc de chardonnay i ho seguirem fent els propers dies”, confirmava.

Els primers gotims de raïm blanc, collits a Menorca | cedida

Un altre dels cellers que també entrava raïm a les seves instal·lacions era Son Cremat, a Maó, que dissabte va veremar tres mil quilos de la varietat moscatell amb la que elaboren el seu muscat i del que esperen fer com l’any passat, unes dues mil ampolles.

“Feia dies que seguíem de prop l’evolució de la vinya i aquests episodis de calor estaven començant a passificar els grans“, explica Joan Fullana, propietari d’aquest celler familiar. “El chardonnay el tenim també gairebé a punt en quant a grau d’acidesa i segurament durant els propers dies també passarem a veremar-lo”, afegeix.

El celler disposa de cinc hectàrees però només en té 1,7 en explotació, tot i que té demanats els permisos per activar-ne 1,7 més per doblar superfície de producció. La producció total és de 5.000 ampolles.

El celler Son Cremat ha fet millores al celler que s’estrenen aquesta verema | cedida

Novetats a Son Cremat

Enguany la verema a Son Cremat ha tingut un parell de novetats, començant per un millor aprofitament de les seves instal·lacions gràcies a les obres d’interconnexió que han fet entre la sala de recepció de raïm i l’espai on s’ubicarà en un futur la sala de tast, avui dia encara fent funcions de magatzem.

Es tracta d’una passa endavant que acaba de donar consistència al projecte amb la possibilitat d’ampliar la seva capacitat productiva i també per arrodonir les visites que reb el celler.

Des del punt de vista productiu, també han incorporat una nova trepitjadora desrapadora que dissabte han pogut estrenar i que els va permetrà treballar amb major facilitat l’entrada de raïm a la premsa.

Una de les persones que participava i seguia més atenta tot el procés de verema era la filla del matrimoni Fullana Maria, na Nuria, que ha acabat el primer any de Grau Superior de Viticultura a l’Escola Agrària de Viticultura i Enologia de Sant Sadurní d’Anoia i que d’aquí quinze dies, podrà fer unes pràctiques al celler Recaredo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa