Balears Vadevi
La Toscana es converteix en una aula per als olivicultors de les Balears

Tafoners i embotelladors d’oli de Mallorca i de Menorca han efectuat una visita professional a la Toscana, una regió que té algunes similituds amb les Balears, i que produeix l’oli de millor reputació d’Europa.

Aquesta regió és de poca importància quantitativa (sols un 3% de l’oli italià), però ja fa temps va optar per la qualitat. El seu relleu dificulta produccions molt mecanitzades, i té uns costs de producció tan elevats o més que els nostres. Però les explotacions, moltes de les quals són familiars, asseguren la seva viabilitat amb olis diferenciats (en gran part monovarietals, amb desenes d’olis distints), amb una estricta aplicació de bones pràctiques productives i d’elaboració. La tecnologia moderna, amb una gran professionalitat dels tafoners, assegura olis de característiques òptimes.

Els presidents de DOP Chianti Classico, Johnny Pruneti, i Oli de Mallorca, Joan Mayol, acordaren futures col·laboracions/DO Oli de Mallorca

Els toscans també han sabut vincular l’oleocultura amb el turisme, amb activitats de tast i de visita a les explotacions; i treballen activament a millorar la cultura de l’oli en la població local. El contacte de la DOP Oli de Mallorca amb la DOP Chianti Clásico ha estat un dels fruits de la visita, en la qual els dos presidents es comprometeren a futurs projectes col·laboratius.

A La Toscana asseguren la qualitat amb una estricta aplicació de bones pràctiques productives i d’elaboració | Foto: DO Oli de Mallorca

Els assistents al viatge, una vintena de professionals, han tornat molt satisfets de les experiències que han pogut conèixer i de l’excel·lent acollida dels seus col·legues italians.

Més notícies
Hi haurà una mostra de la producció de deu elaboradors d'Oli de Mallorca emparats en la denominacio d'origen/DO Oli de Mallorca
La DO Oli de Mallorca presenta la nova anyada a la Fira de Palma
El dissabte 29 d'abril repetirà escenari a la plaça Major, amb música i tastos
Els productors d'oli i oliva necessiten una radiografia del sector actualitzada per prendre decisions/Cedida
Productors d’oli i l’oliva demanen un estudi actualitzat sobre l’olivar
El sector, que continua en creixement, es veu afectat pels canvis en la climatologia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa