Balears Vadegust
Formentera incrementa les ajudes econòmiques per al sector primari

L’àrea de Medi Rural del Consell de Formentera traurà aquest 2023 una línia de subvencions de ramaderia i agricultura per valor de 50.000 euros. De fet, ja s’estan preparant les bases perquè el tràmit per demanar les ajudes sigui senzill i s’adapti a les necessitats del sector amb l’objectiu de tenir-les enllestides durant aquest mes d’abril.

Un increment de vint mil euros

L’any passat el Consell va convocar unes ajudes per aquest sector de 30.000 euros, que varen beneficiar a una vintena d’explotacions d’agricultors i/o ramaders. “Enguany s’ha incrementat en 20.000 € la quantia destinada a aquestes ajudes perquè el sector primari de l’illa pugui fer front a l’increment dels preus de les matèries que fan servir per a les seues explotacions i així segueixin sent viables”, segons ha explicat el conseller de Medi Rural, Josep Marí.

Ovelles pasturant en els camps formenterencs | Foto: Consell de Formentera

Suport a la Cooperativa del Camp

D’altra banda, el conseller ha destacat que en el ple del mes de març, previst per aquest divendres 31, s’aprovarà la proposta d’acord de l’acció concertada amb la Cooperativa del Camp, que enguany també incrementa la quantia de 130.000 € que es varen aportar el 2022, a 150.000 €, segons el conveni que se signarà aquest 2023.

Josep Marí ha explicat que “en vista al creixement de l’activitat de la Cooperativa, així com la pujada dels costos que hi ha hagut, i per impulsar aquest sector que tants de beneficis genera a l’illa, tant pel que fa a la creació d’economia circular, com al manteniment del paisatge tradicional i a la protecció del medi ambient, hem decidit incrementar també l’aportació del Consell per donar suport a la seua activitat”.

Aquest conveni té l’objectiu que la Cooperativa del Camp de Formentera continuï les actuacions del programa públic de recuperació del sector agrícola i de millora de l’entorn rural i del paisatge de Formentera durant l’any 2023.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa