Balears Vadevi
Binissalem i Pla i Llevant alcen la copa en el Dia Vi amb DO

Aquest dissabte, com és costum cada segon dissabte de maig, s’ha fet a Mallorca el brindis amb el qual es commemora el Dia Vi DO. Així, la DO Binissalem i la DO Pla i Llevant s’han sumat a aquesta celebració col·lectiva que es fa simultàniament a totes les Denominacions d’Origen espanyoles en llocs emblemàtics dels seus respectius territoris per apropar el concepte DO al consumidor, destacar els valors que hi ha darrere del vi amb D.O. i divulgar per què les DO es consideren eines de sostenibilitat als seus territoris.

El brindis de la DO Binissalem coincidint amb una de les primeres activitats dels Wine Days/Cedida

La DO Binissalem aprofitava la celebració dels primers actes de l’edició d’enguany dels Wine Days per fer el brindis i la D.O. Pla i Llevant s’afegia a l’acció de manera simbòlica i virtual penjant a les xarxes socials les imatges que recollien el moment del brindis. “Un gran brindis, destaquen- on s’alça la copa pel vi DO, pels valors que amaga (diversitat, qualitat, cura i respecte pel saber fer local i pel medi natural, arrelament i reconeixement del medi rural, gaudi, cultura…) i per l’aportació de les DO a la col·lectivitat, per la seva contribució al patrimoni col·lectiu de les zones rurals i de la seva gent”.

Al celler Es Fangar tot l’equip del celler va alçar la copa/Cedida
A Can Majoral, n’Andreu i na Mireia Oliver se sumen al brindis/Cedida
Pilar Oliver, de Bodegas Miquel Oliver, també s’afegeix a la celebració/Cedida
Miquel Gelabert i la seva dona Maria Miquel brinden amb vins del celler/Cedida
Enguany es volia destacar el treball que es fa des de les Denominacions d’Origen del vi com patrimoni col·lectiu/Cedida

Un lema adaptat als temps que corren

Sota el lema “denominacions d’origen, patrimoni col·lectiu” es vol significar que les DO són ​​l’exemple del compromís i del treball col·lectiu dels productors i elaboradors d’una zona, pels seus territoris i pels milers de famílies que viuen del vi amb D.O. Es vol reivindicar que les DO tenen un impacte positiu al territori, que contribueixen a vertebrar-lo i a enfortir-lo, proporcionant desenvolupament rural, generant oportunitats i projectes de vida, sense esgotar els recursos lligats a ell i construint i protegint un llegat mediambiental, social i econòmic per a les generacions futures. I fomentant el desig de viure i visitar les zones geogràfiques amb denominació d’origen. Es vol traslladar que les DO són ​​patrimoni col·lectiu, que ha de ser empoderat, enfortit i protegit.

Més notícies
L'oli d'oliva, un dels productes estrella de Formentera | Foto: CAIB
La venda d’oli amb denominació d’origen bat el seu rècord històric
Creix un 9% respecte de 2021 i arriba a la xifra històrica de 330 mil litres venuts
Les aromes de la Denominació d’Origen Binissalem
La sessió estarà impartida pel Doctor José Escalona el pròxim 12 de setembre a la seu de la DO Binissalem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa