Balears Vadegust
Dones i vins s’han citat a l’Associació Gastronòmica i Enològica Mediterrània
Dones del vi, l'oli, la sal i la garrova de Mallorca

!--akiadsense-->

Les dones dels cellers Can Majoral, Ribas i Mesquida Mora, varen ser protagonistes aquest dimecres d’una vetllada a l’Associació Gastronòmica i Enològica Mediterrània.

Varen presentar els seus vins i els varen compartir amb altres dones d’aquesta asociació. Vins que es varen maridar amb oli, sal i productes de garrova i les seves responsables.

Hi eren també Joana Verger que està al capdavant de Es Garrover que comercialitza productes ecològics de diversos tipus fets amb garrova, Tiffany Blackman amb el seu oli Aubocassa i Laura Calvo amb Flor de Sal d’Es Trenc.

Aquestes nits temàtiques es repeteixen a aquesta associació que no desaprofita l’ocasió per convidar productors, elaboradors de vi i experts de diverses matèries, sempre i quan tenguin a veure amb el menjar i el beure.

Agastromed és una societat gastronòmica però que no té socis. Són amics. Perquè tot va començar així: un grup d’amics que es reunien per tastar i compartir menjar i vi i gaudir-ne mentre en parlaven.

D’aquí varen passar a ser una societat gastronòmica amb el seu propi local amb cuina industrial al Secar de la Real, a Palma que quasi setmanalment es reuneix per fer diverses activitats relacionades amb la gastronomia. Si hi ha sopar el nombre d’assistents està restringit a 12 però si són xerrades o tastos arriben moltes vegades a les 40 persones.

Que sigui una societat no vol dir que l’accés a les seves activitats tinguin l’accés restringit. Ara bé tot aquell que hi assisteixi haurà de compartir despeses i avisar que hi anirà.

Emili Garcia, el seu president explicava a Balears Vadevi que “els sopars normalment van a càrrec d’Andrea Donatoni. És cuiner professional que es dedica a l’hosteleria però mai ho fa totsol. Sempre troba qualcú que li dona una mà entre els assistents”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa