Balears Vadevi
La varietat moll, elegida per l’OCB per brufar el seu 60è aniversari

L’Obra Cultural Balear amb la finalitat de festejar el seu 60è aniversari i per brufar-ho, ha elegit, com a segon vi, de cara a la primavera i estiu, una varietat blanca que està molt arrelada a aquesta illa.

Es tracta ni menys ni pus, de la coneguda premsal, moll, mollet o premsal blanc, segons la zona de l’illa on és conreada. Aquesta varietat apareix per primera vegada a Consell, i ràpidament s’estén per tota Mallorca. Sí que és cert, que a determinades zones ofereix vins molt singulars que destaquen d’entre els blancs.

El celler elegit per l’entitat és Can Verdura Viticultors, ubicat a Binissalem, al capdavant del qual s’hi troba l’enòleg Tomeu Llabrés. Al celler, des del seu inici han advocat per les varietats autòctones. Ben aviat destacaren els seus vins negres, i a poc estant, tragueren un monovarietal de moll, quan tradicionalment la majoria de cellers sempre ho feien en cupatges, acompanyant-lo d’altres varietats blanques o negres segons l’estil de cada celler.

El vi harmonitza amb la trajectòria històrica de l’entitat/OCB

A principis de març, la Junta de l’OCB l’elegí directament del dipòsit, en el qual reposava, fresc, cru i tranquil, i va tenir clar que harmonitzaria amb el caràcter que ha anat treballant i adquirint, l’entitat al llarg de les 6 dècades d’aventures i d’història que ha escrit a les pàgines d’aquesta terra.

Tant vi, com celler pertanyen a la DO Binissalem. Els raïms varen ser veremats a mà, provinents de diferents finques dels pobles els quals integren aquesta denominació d’origen.

Fermentà dins dipòsit d’inoxidable, reposant-hi amb les mares, les quals foren sotmeses a la tècnica del battonage, per adquirir complexitat. I finalment, s’embotellà a finals de març.

Tomeu Llabrés, de Can Verdura, firma aquest monovarietal de Moll/OCB

60 any OCB – blanc 2022. 13% (DO Binissalem)

Al nas ofereix fruita blanca, talment pera. Tocs d’herbes de camp; pastura, fenc, fonoll. Flaires d’ametlles blanques. Aromes minerals; de pedra. Amb el temps, ofereix subtils tocs florals. En boca té una entrada amable, amb pas de certa untuositat, que li confereixen les mares amb les quals ha romàs. Retrogust a fruita blanca mediterrània. Equilibrat i llarg.

Guillem Contestí és el dissenyador de l’etiqueta que vesteix aquest vi blanc, i que ja va vestir el vi negre de Ca’n Majoral. Així aleshores, dos són els vins de la celebració del 60è aniversari; 60 anys de l’OCB negre 2017 de Ca’n Majoral (Algaida), DO Pla i Llevant i 60 anys de l’OCB blanc 2022 de Ca’n Verdura Viticultors (Binissalem) DO Binissalem.

Més notícies
L'etiqueta juga amb els colors corporatius de l'OCB, el groc i el vermell/Aïda Múgica Tomàs(OCB)
L’Obra Cultural celebra el seu 60è aniversari amb un vi de Can Majoral
Catalina Bibiloni i Mireia Oliver han presentat el que servirà per fer els brindis en els actes de commemoració de sis dècades de l'entitat
Ancestral de Can Vidalet | Foto: cedida
Premsal, una varietat amb diferents perfils de vi
Un tast revela les distintes expressions que hi troba l'enòloga Elisabet Fuentes, de Can Vidalet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa