Balears Vadevi
L’Oli de Treurer torna de Nova York i Tòquio carregat de medalles d’or

Les bones notícies cauen com un degoteig constant en el món de l’oli d’oliva de Mallorca, amb denominació d’origen. Ara toca parlar de Treurer que ha fet bon paper a un i l’altre costat del globus. Aquesta primavera Treurer “ha fet una bona collita” de premis. El passat 27 de març, el prestigiós concurs NYIOOC World Olive Oil Competition va començar a publicar el resultat dels tastos dels olis presentats enguany sent un dels guardonats amb una medalla d’or l’oli de Mallorca Treurer.
Aquest acreditat concurs pot suposar una porta d’entrada al mercat dels EUA per a qualsevol oli que es presenti, a més del privilegi de tenir presència en la famosa guia “Official Guide to the World’s Best Olive Oils” i en seccions especials de “Olive Oil Times”.

Un mes més tard, el reconegut concurs “Olive Japan International Extra Virgin Olive Oil Competition” publicava també els seus resultats, obtenint l’oli de Treurer una medalla d’or. L’oli d’oliva verge extra Treurer té presència en el mercat japonès des de fa anys, però aquest guardó suposa la consolidació al Japó d’aquest oli mallorquí, i pot suposar l’entrada a altres mercats relacionats amb el Japó.

Joan Miralles, patriarca de la família i impulsor del negoci, amb les botelles de l’oli que fan a la finca/Treurer


“Aquests dos reconeixements, més l’obtingut a l’inici de l’any de la Guia Iber Oleum en haver obtingut el primer lloc d’aquesta guia en la categoria d’olis mitjans, no fa més que mostrar la determinació d’aquest oli mallorquí per fer-se un espai propi en el panorama internacional de l’OOVEE, donar a conèixer l’oli de Mallorca en diferents llocs del planeta i ésser un referent dins de l’illa”, rematen amb satisfacció des de Treurer. Després de la instal·lació de la seva pròpia tafona amb l’objectiu d’elaborar un oli d’oliva verge extra premium, aquestes dues medalles d’or se sumen al primer lloc obtingut enguany per Treuer en la Guia Iberoleum en la categoria d’olis mitjans.

Com es veu Treurer va recollint distincions des del mes de febrer, quan es va fer públic el resultat de la Guia Iber Oleum dels tastos d’Oli d’Oliva Verge Extra (AOVE) 2022/2023 que va tenir lloc a Sevilla entre els dies 16 i 19 de febrer, sent el OOVE de Treurer qualificat amb 96,80, qualificació més alta en la categoria de Millors AOVEs Mitjans.

En aquesta vuitena edició, els tastadors de la Guia van analitzar més de 200 OOVEs de les diferents DO repartides per tota la geografia espanyola.

Aquesta Guia compta amb un Panell de Tast de prestigi, amb tretze tastadors amb reconeixement nacional i internacional, i que tots ells ocupen llocs destacats en el món del AOVE en àrees com la recerca, la docència, la difusió de la cultura de l’oli d’oliva, sent alguns d’ells jurat de prestigiosos concursos tant nacionals com internacionals.

Amb el relleu generacional que va tenir lloc l’any passat en Treurer en posar-se al capdavant del negoci Miguel Miralles, es va decidir fer la inversió en la instal·lació d’una tafona d’avançada tecnologia, la qual cosa va suposar el pas definitiu de Treurer per a poder tenir un control absolut en l’elaboració de l’oli, des de l’arbre fins a l’envasament final.

Miquel Miralles mostra les noves instal·lacions de Treurer/Treurer

Oliric s’ha apuntat un altre guardó

Les bones notícies no arriben soles i avui en tenim una altra que ens parla de l’alt nivell que tenen els olis d’oliva fets a Mallorca, en aquest cas pels de la marca Oliric. Amb satisfacció, Miquel Coll informava de l’obtenció del reconeixement al concurs EVO IOOC International Olive Oil Contes d’Itàlia. “El nostre Arbequina ha guanyat una medalla de plata al concurs internacional @evoiooc, un dels més prestigiosos del sector. Estam molt contents! 

Cal recordar que Oliric ja havia aconseguit ser declarat un dels deu millors OOVEs ecològics per la seu monovarietal d’arbequina, com millor afruitat madur i millor arbequina a la guía Evooleum 2022.

Més notícies
Una vintena de professionals del sector de Mallorca i Menorca han fet aquest viatge formatiu a La Toscana | DO Oli de Mallorca
La Toscana es converteix en una aula per als olivicultors de les Balears
Una vintena de productors de Mallorca i de Menorca han anat a conèixer la comarca italiana per prendre exemple
Hi haurà una mostra de la producció de deu elaboradors d'Oli de Mallorca emparats en la denominacio d'origen/DO Oli de Mallorca
La DO Oli de Mallorca presenta la nova anyada a la Fira de Palma
El dissabte 29 d'abril repetirà escenari a la plaça Major, amb música i tastos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa