Balears Vadevi
El ‘Cooking Films Menorca’ tanca una edició espectacular

Els amants del cinema i la gastronomia han tornat a gaudir de valent amb una nova edició del Cooking Films Menorca, que des de fa sis anys converteix durant uns dies l’illa en una deliciosa combinació de projeccions de pel·lícules o documentals sobre gastronomia en ubicacions especials, mentre els assistents poden assaborir uns plats cuinats expressament per a l’ocasió sigui en format menú o simplement de degustació.

Un format que captiva i que fa que cada any les entrades per poder participar, s’exhaureixin ràpidament a la majoria de sessions que habitualment inclouen, a més, estrenes o preestrenes nacionals. L’edició d’enguany no ha estat una excepció i s’ha clausurat aquest passat diumenge amb un gran èxit d’assistents després de quatre intenses jornades plenes d’una molt bona acollida per part del públic.

Els ingredients cinematogràfics han vingut farcits de comèdies franceses com La Brigada de la cocina i El sabor de las cosas simples, aquesta darrera una preestrena protagonitzada per Gerard Depardieu o pel·lícules de factoria nacional com Historias para no contar de Cesc Gay o una selecció de curtmetratges seleccionats en el Festival Filmets de Badalona.

Matías Salvia ha guiat la cuina de Can Faustino | Foto: cedida

Cinema maridat amb gastronomia

Pel que fa a l’oferta culinària dels xefs d’enguany, ha estat centrada en el producte local i de temporada, i alhora en una original exhibició de cuina d’autor que ha seduït amb la seva creativitat. Una sincronització de luxe per part de tots els cuiners que hi han intervingut, des de Guillem Tutusaus del restaurant Sa factoria des Baixa, passant per Matías Salvia de Can Faustino Gran, Miguel Carricondo de Melià Cala Galdana i Jordi Preto de l’Hotel Biniarroca. Menús elaborats per a l’ocasió que han contribuït a ressaltar el producte menorquí d’una manera certament autèntica i han demostrat una aposta ferma per les arrels culinàries de l’illa. 

Sis localitzacions 

La setena edició s’ha desenvolupat en sis localitzacions entre hotels, restaurants i també cinemes que acollien les diferents seccions previstes. Així d’aquesta manera, l’apartat familiar del Cooking Films va permetre conèixer productes de la terra i de proximitat que a la finca S’Ullestrar de Ciutadella, mentre es visionava una selecció de curtmetratges infantils.

La secció Cooking Pro, emplaçada als Cinemes Moix Negre de Ciutadella, va destacar per acollir l’estrena del curtmetratge documental “Sa cuina des records” del director menorquí Àlex Arroyo, que versa sobre el xef Pau Sintes, guanyador del títol Best European Young Chef 2022 en el que van assistir el realitzador, la guionista, el protagonista i l’àvia del protagonista, qui també apareix en el documental. 

L’actor i director català Ivan Massagué en una de les sessions de la Cooking Films Menorca | Foto: cedida

Dins la mateixa secció, el festival va comptar amb la presència de l’actor català Ivan Massagué a la preestrena d’Esperando a Dalí de David Pujol. D’altra banda, l’actriu Maribel Sales va participar en la sessió que va posar punt final a aquesta setena edició amb la pel·lícula La 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa