Balears Vadevi
‘Sa Caseta de Vorera’ s’estrena a les pantalles menorquines

Sa Caseta de Vorera, el curtmetratge de Bendito Films que Menorca presenta al concurs Food Film Menu 2022, ja s’ha pogut veure per primer cop en pantalles de Menorca. D’aquesta manera, es dona a conèixer la peça audiovisual que competirà enguany en el concurs organitzat per l’IGCAT on hi participa una col·lecció de curtmetratges de les Regions Europees i Mundials de Gastronomia sota el tema “Històries Gastronòmiques”.

El curt menorquí narra la història de en Joan i na Francina, dos joves de l’illa que volen obrir-se camí a la vida adulta fent el que més els agrada: cuinar i pescar. Na Francina estima la mar i les espècies que hi habiten i el seu somni és arribar a ser pescadora d’arts menors; en Joan desitja obrir el seu restaurant i convertir-lo en un punt de referència de la cuina menorquina emprant productes ecològics cultivats al lloc familiar. A través del seu amor per la mar i la cuina, els joves creen una amistat que perdurarà en el temps.

El Food Film Menu neix amb l’objectiu de difondre la importància de la diversitat gastronòmica en l’àmbit del patrimoni cultural i el desenvolupament sostenible, així com contribuir a promocionar les Regions Europees de Gastronomia i promoure els aliments locals i productes artesanals. El projecte també pretén animar a joves directors de cinema a convertir-se en ambaixadors de les seves regions d’origen.

El certamen ‘Food Film Menu’ promociona la cultura gastronòmica de les Regions Europees de la Gastronomia | cedida

El calendari del certamen

Des d’ara, i fins al pròxim 16 d’agost, las regions europees i mundials de gastronomia poden presentar els seus audiovisuals candidats. Dels projectes presentats, un jurat seleccionarà un total de 7 vídeos, un per cada una de les següents categories: medi ambient, sostenibilitat i menjar; joves xefs europeus; experiències de visitants relacionades amb la gastronomia; obsequis gastronòmics; joves agricultors, grangers i pescadors; regions europees de gastronomia; i regions mundials de gastronomia guardonades, candidates o potencials. D’entre tots els candidats, el jurat seleccionarà també al Millor Jove Director/a.

A través de les xarxes socials, el públic votarà entre aquest 7 seleccionats per a triar els guanyadors generals de “Millor Pel·lícula Europea” (tercer, segon i primer premi) i “Millor Pel·lícula Mundial” (tercer, segon i primer premi). El Food Film Menu es publicarà en el web de IGCAT i en les seves xarxes socials, destacant cada pel·lícula i la història del patrimoni culinari darrere d’ella. Els guanyadors generals s’anunciaran en un acte oficial de les Regions de Gastronomia al mes d’octubre.

El guió de Laura Tresserras i de Gilbert González, de la productora Bendito Films, va resultar escollit el passat mes de març a través d’un certamen organitzat per l’Associació Leader Illa de Menorca, en col·laboració amb el Consell i la FFTM. La iniciativa és finançada amb fons FEADER, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les illes Balears, i s’emmarca en el projecte ‘Suport a Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022’ de l’Associació Leader Illa de Menorca.

‘A Food and Love Story’, millor peça europea al 2021

Frame del curt premiat ‘A Food and Love Story’ | captura

En la passada edició del Food Film Menu celebrada al 2021, el curtmetratge menorquí ‘A Food and Love Story’, impulsat pel Consell Insular de Menorca i realitzat també per Bendito Films, va ser seleccionat com la millor peça audiovisual europea.

Podeu recuperar el curtmetratge ‘Sa Caseta de Vorera’ seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa