Balears Vadevi
Els vinaters de Menorca ratifiquen el desig de crear un Consell Regulador

El sector vitivinícola menorquí està decidit a donar una passa més en la projecció que es fa del seu producte, i per això el passat 11 de maig van aprovar en assemblea el compromís ferm d’impulsar la creació d’un Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Illa de Menorca Vi de la Terra Illa de Menorca que estarà orientat a donar suport al prestigi del vi local.

Aquesta iniciativa, que ja l’havia marcat en el seu full de ruta l’actual president, César Palomino quan va arrencar el seu mandat el maig de 2022, s’iniciarà aquest any amb el compromís i l’ajut del Consell Insular de Menorca. “La nostra entitat té una responsabilitat envers el present i el futur del camp, l’alimentació i el model de turisme rural que projecta Menorca i és per això, que fruit d’aquesta responsabilitat, neix la nostra voluntat” explica el president de l’Associació Vi Menorca. L’entitat es mostra compromesa amb la societat menorquina i empoderada per ocupar el lloc que es mereix.

Més promoció

Fruit d’aquesta reflexió i conscients com són els vinaters de l’interès creixent del seu producte i de la seva indubtable qualitat, volen multiplicar la seva activitat i presència amb un augment del pressupost que destinen a promoció en els pròxims anys.

En aquest sentit, s’impulsaran campanyes de comunicació i s’obriran nous contactes amb l’administració per poder aconseguir sinergies en la promoció del producte local, aprofitant també per impulsar accions de formació per reconèixer el sector del vi com a professió de futur entre els s joves. “La viticultura no és una activitat que acaba d’aparèixer sinó que ja forma des de fa temps del camp menorquí, és respectuosa amb el seu entorn i genera riquesa a més de feina estable durant tot l’any i valor afegit per garantir el seu futur” afegeix el president de Vi Menorca.

Son Cremat, Menorca
Vinyes de Son Cremat | E.V.

Defensors de l’agricultura integral i ecològica 

Però com a sector capacitat i vinculat al camp, els vinaters també veuen amb certa preocupació la deriva creixent en què està immersa darrerament l’illa en aquesta àrea i els principals agents involucrats. “Ens preocupa l’aparició de nous moviments amb major o menor seguiment que no estan reglats i que s’apropien de pràctiques agrícoles que són de tots sota una determinada agricultura amb determinat cognom, causant certa desinformació a l’administració, actors, agricultors i consumidors” afegeix Palomino.

“Nosaltres donem suport i som garants de l’agricultura integrada que recomana el Ministeri d’Agricultura com a alternativa raonada a la gestió que s’ha fet fins ara del camp. També donem suport a aquells agricultors que abracen l’agricultura ecològica, perfectament reglada pels organismes oficials on el camí per aconseguir la certificació no està exempta de grans dificultats” comenta el president, César Palomino. “El sector vitivinícola és un sector disseminat en petites empreses que gestionem una important superfície agrícola de forma responsable, de manera autosuficient i sotmesos al criteri dels clients finals amb les anyades de vi que presentem. Som un sector creixent, seriós i format en agricultura i natura” destaca.

Cal recordar que la producció de Menorca està al voltant de les 120.000 ampolles l’any entre els 9 cellers que elaboren vins sota el segell de la IGP Vi de la Terra Illa de Menorca.

Més notícies
Cesar Palomino,nou president de l’Associació de Productors de Vi de Menorca
El director tècnic de Torralbenc serà l’encarregat de conduir a partir d’ara l’entitat que aglutina onze cellers
Cites professionals a Menorca amb el món del vi
De Vins Menorca, Ulisses Vinateria i Horeca Balears tenen previst organitzar esdeveniments adreçats als professionals durant aquests mesos de febrer i març

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa